פסטה בולונז של מאיר אדוני
פסטה בולונז שהשף מאיר אדוני הכי אוהב להכין למשפחה שלו! ולא סתם פסטה בולונז, אלא כזו עם יין לבן, ירקות שורש, עגבניות ופירורי לחם
פסטה בולונז שהשף מאיר אדוני הכי אוהב להכין למשפחה שלו! ולא סתם פסטה בולונז, אלא כזו עם יין לבן, ירקות שורש, עגבניות ופירורי לחם
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 768.3 קק״ל 3841.7 קק״לפחמימות 97.6 גרם 488.0 גרםשומן 48.5 גרם 242.3 גרםנתרן 208.9 מ״ג 1044.3 מ״גחלבון 65.6 גרם 327.8 גרםסיבים תזונתיים 40.1 גרם 200.6 גרםשומן רווי 31.8 גרם 158.8 גרםכולסטרול 115.7 מ״ג 578.5 מ״גסידן 355.5 מ״ג 1777.5 מ״גברזל 30.4 מ״ג 152.1 מ״גאשלגן 2336.6 מ״ג 11682.8 מ״גאבץ 32.7 מ״ג 163.3 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות768
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 768.3 קק״ל 3841.7 קק״לפחמימות 97.6 גרם 488.0 גרםשומן 48.5 גרם 242.3 גרםנתרן 208.9 מ״ג 1044.3 מ״גחלבון 65.6 גרם 327.8 גרםסיבים תזונתיים 40.1 גרם 200.6 גרםשומן רווי 31.8 גרם 158.8 גרםכולסטרול 115.7 מ״ג 578.5 מ״גסידן 355.5 מ״ג 1777.5 מ״גברזל 30.4 מ״ג 152.1 מ״גאשלגן 2336.6 מ״ג 11682.8 מ״גאבץ 32.7 מ״ג 163.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 768 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטימבושלת לפי הוראות היצרן
רוטב בולונז
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצלקצוץ
-
3 שיני שוםשלמות
-
1 גזרקצוץ
-
2 גבעולי סלריקצוצים
-
קורט מלח דק
-
קורט טימין טריאו אורגנו/בזיליקום
-
500 גרם בשר בקר טחוןטרי
-
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
-
1 מיכל רסק עגבניות
-
קורט סוכר לבן
-
קורט פלפל שחור טחון
-
2 עלי דפנה
-
1מיכל או 300 גרם עגבניות מרוסקות
טופינג גרמולטה
-
2 כפות שמן זית
-
1 לימוןסחוט
-
קורט מלח דק
-
קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 שן שום
-
2 כוסות פירורי לחם
-
קורט קליפת לימון
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את רוטב הבולונז: בסיר רחב שמים את שמן הזית, הבצל הקצוץ, שיני השום השלמות.
- מוסיפים את הסלרי והגזר הקצוצים ומתבלים במלח וטימין הטרי.
- מוסיפים את בשר הבקר הטרי הטחון ומטגנים קלות. שופכים לסיר את היין הלבן.
- כשהנוזלים במחבת כמעט התאדו לגמרי, זה השלב להוסיף את רסק העגבניות.
- מתבלים בסוכר, הפלפל השחור ועלי הדפנה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומניחים לרוטב להתבשל במשך שעה וחצי-שעתיים, עד לקבלת ראגו מושלם.
- מכינים את ה”טופינג” של המנה - גרמולטה: מפזרים את פירורי הלחם בתבנית מרובעת.
- מוסיפים את שמן הזית, מיץ לימון סחוט טרי, המלח, הצ’ילי היבש, מערבבים ומשטחים את התערובת בתבנית.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 10 דקות.
- כשהתבנית יוצאת מהתנור, מגרדים את שן השום לתוך פירורי הלחם, מוסיפים את גרידת הלימון והפטרוזיליה ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים פסטה בצלחת קעורה, שופכים רוטב בולונז ומפזרים מעל את הגרמולטה.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את רוטב הבולונז: בסיר רחב שמים את שמן הזית, הבצל הקצוץ, שיני השום השלמות.
- מוסיפים את הסלרי והגזר הקצוצים ומתבלים במלח וטימין הטרי.
- מוסיפים את בשר הבקר הטרי הטחון ומטגנים קלות. שופכים לסיר את היין הלבן.
- כשהנוזלים במחבת כמעט התאדו לגמרי, זה השלב להוסיף את רסק העגבניות.
- מתבלים בסוכר, הפלפל השחור ועלי הדפנה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומניחים לרוטב להתבשל במשך שעה וחצי-שעתיים, עד לקבלת ראגו מושלם.
- מכינים את ה”טופינג” של המנה - גרמולטה: מפזרים את פירורי הלחם בתבנית מרובעת.
- מוסיפים את שמן הזית, מיץ לימון סחוט טרי, המלח, הצ’ילי היבש, מערבבים ומשטחים את התערובת בתבנית.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 10 דקות.
- כשהתבנית יוצאת מהתנור, מגרדים את שן השום לתוך פירורי הלחם, מוסיפים את גרידת הלימון והפטרוזיליה ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים פסטה בצלחת קעורה, שופכים רוטב בולונז ומפזרים מעל את הגרמולטה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן