פסטייה מרוקאית של יונית צוקרמן: זה רק נראה מורכב!
יונית עושה את המילוי ואמיר מוסיף לה את האווז בגרסא המיוחדת והחגיגית של יונית ואמיר לפסטייה המרוקאית, השילוב המושלם בין המלוח והמתוק במתכון קל ומהיר להכנה
יונית עושה את המילוי ואמיר מוסיף לה את האווז בגרסא המיוחדת והחגיגית של יונית ואמיר לפסטייה המרוקאית, השילוב המושלם בין המלוח והמתוק במתכון קל ומהיר להכנה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5564.1 קק״ל 5564.1 קק״לפחמימות 482.7 גרם 482.7 גרםשומן 254.8 גרם 254.8 גרםנתרן 12113.0 מ״ג 12113.0 מ״גחלבון 237.4 גרם 237.4 גרםסיבים תזונתיים 21.1 גרם 21.1 גרםשומן רווי 83.6 גרם 83.6 גרםכולסטרול 664.0 מ״ג 664.0 מ״גסידן 483.1 מ״ג 483.1 מ״גברזל 28.0 מ״ג 28.0 מ״גאשלגן 4766.9 מ״ג 4766.9 מ״גאבץ 1403.3 מ״ג 1403.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות5564
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5564.1 קק״ל 5564.1 קק״לפחמימות 482.7 גרם 482.7 גרםשומן 254.8 גרם 254.8 גרםנתרן 12113.0 מ״ג 12113.0 מ״גחלבון 237.4 גרם 237.4 גרםסיבים תזונתיים 21.1 גרם 21.1 גרםשומן רווי 83.6 גרם 83.6 גרםכולסטרול 664.0 מ״ג 664.0 מ״גסידן 483.1 מ״ג 483.1 מ״גברזל 28.0 מ״ג 28.0 מ״גאשלגן 4766.9 מ״ג 4766.9 מ״גאבץ 1403.3 מ״ג 1403.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 5564 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם פרגיות טחונות
-
400 גרם שוק אווזמבושל וקצוץ
-
300 גרם בצליםפרוס
-
100 גרם צימוקים כהים
-
20 גרם מלח דק
-
30 גרם אבקת סוכר
-
10 גרם פלפל שחור טחון
-
3 גרם קינמון טחון
-
1 גרם ציפורן טחון
-
1/2 כוס שקדים קלויים
-
100 גרם סוכר לבן
-
80 גרם סילאן
-
2 כפות דבש
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 חבילה בצק פילו
קישוט
-
50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים מחבת,עם מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים לעוד 8 דקות, או עד שהפרגית משנה את הצבע.
- מוסיפים את האווז הקצוץ ומערבבים, מוסיפים את הסילאן ויתרת התבלינים, טועמים ומתקנים טעמים, מבשלים כ-7 דקות עד שהכל אחיד וטעים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכינים את הדבלה: מרדדים את בצק הפילו דק דק ופורסים לרצועות עבות וארוכות.
- בעזרת 2 מזלגות מלפפים את רצועת הבצק ומכניסים לשמן החם. תוך כדי שהבצק מטגן נסובב את הרצועה עוד לצורת פרח.
- מטגנים עד להשמחה ומוציאים לנייר סופג.
- בונים את המנה: מניחים בתוך צלחת עמוקה מעט מתערובת הפרגיות מניחים את כתר הדבלה (הבצק), מאבקים באבקת סוכר ומפזרים שקדים קלויים.
אופן הכנה
- מחממים מחבת,עם מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים לעוד 8 דקות, או עד שהפרגית משנה את הצבע.
- מוסיפים את האווז הקצוץ ומערבבים, מוסיפים את הסילאן ויתרת התבלינים, טועמים ומתקנים טעמים, מבשלים כ-7 דקות עד שהכל אחיד וטעים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכינים את הדבלה: מרדדים את בצק הפילו דק דק ופורסים לרצועות עבות וארוכות.
- בעזרת 2 מזלגות מלפפים את רצועת הבצק ומכניסים לשמן החם. תוך כדי שהבצק מטגן נסובב את הרצועה עוד לצורת פרח.
- מטגנים עד להשמחה ומוציאים לנייר סופג.
- בונים את המנה: מניחים בתוך צלחת עמוקה מעט מתערובת הפרגיות מניחים את כתר הדבלה (הבצק), מאבקים באבקת סוכר ומפזרים שקדים קלויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן