פסטרמה ביתית מושלמת של רון יוחננוב
קבלו מתכון של פסטרמה ביתית נהדרת של רון יוחננוב, עשויה חזה עוף. נתחים רכים ויפים, העוברים השריה במלח, נמרחים במרינדה עסיסית, נצרבים על כיריים ולסיום עוברים לתנור. בסוף רק צריך להכניס לסנדוויץ' ואתם מסודרים!
קבלו מתכון של פסטרמה ביתית נהדרת של רון יוחננוב, עשויה חזה עוף. נתחים רכים ויפים, העוברים השריה במלח, נמרחים במרינדה עסיסית, נצרבים על כיריים ולסיום עוברים לתנור. בסוף רק צריך להכניס לסנדוויץ' ואתם מסודרים!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2707.5 קק״ל 2707.5 קק״לפחמימות 36.7 גרם 36.7 גרםשומן 150.2 גרם 150.2 גרםנתרן 8969.3 מ״ג 8969.3 מ״גחלבון 290.4 גרם 290.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״גברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 347.5 מ״ג 347.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 45 דק׳כולל 17 שעות
-
קלוריות2708
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2707.5 קק״ל 2707.5 קק״לפחמימות 36.7 גרם 36.7 גרםשומן 150.2 גרם 150.2 גרםנתרן 8969.3 מ״ג 8969.3 מ״גחלבון 290.4 גרם 290.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״גברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 347.5 מ״ג 347.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 17 שעות | קלוריות 2708 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטרמה
-
1 ק"ג חזה עוף שלםחצי פרפר
משרה
-
1 כף מלח גס
-
5 כוסות מים פושרים
מרינדה
-
2 כפות תערובת תיבול קייג’ון
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- משרים את העוף: הכנת הפסטרמה נעשית בטכניקת בישול שמטרתה לרכך את נתח העוף. השלב הראשון מתחיל יום לפני ההגשה. הניחו את חזה העוף בקערה מלאה במים עם כף מלח גס. כסו היטב בניילון והכניסו ללילה במקרר. אפשר, אבל לא חובה, להוסיף גם צ’ילי יבש, פלפל אנגלי, שיני שום שלמות, פלפל שחור חריף או עלי דפנה.
- לאחר 12 שעות במקרר, שופכים את המים ומנקים את הנתח מהתוספות שנדבקו אליו. אבל לא לשטוף את הנתח.
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומורחים על הנתח בנדיבות.
- מכסים את הנתח ומעבירים למספר שעות למקרר.
- צורבים את הנתח: כדי לקבל את פסי הצריבה המגרים שעל גבי הנתח, צורבים אותו מכל הכיוונים על מחבת פסים שחוממה היטב בכיריים.
- מעבירים לתנור: מיד לאחר הצריבה, מעבירים את הנתח לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך 30 דקות. שימו לב שהנתח נשאר עסיסי ולא מתייבש בתנור. מומלץ לבדוק אותו בכל 10 דקות את מידת רכות הנתח.
אופן הכנה
- משרים את העוף: הכנת הפסטרמה נעשית בטכניקת בישול שמטרתה לרכך את נתח העוף. השלב הראשון מתחיל יום לפני ההגשה. הניחו את חזה העוף בקערה מלאה במים עם כף מלח גס. כסו היטב בניילון והכניסו ללילה במקרר. אפשר, אבל לא חובה, להוסיף גם צ’ילי יבש, פלפל אנגלי, שיני שום שלמות, פלפל שחור חריף או עלי דפנה.
- לאחר 12 שעות במקרר, שופכים את המים ומנקים את הנתח מהתוספות שנדבקו אליו. אבל לא לשטוף את הנתח.
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומורחים על הנתח בנדיבות.
- מכסים את הנתח ומעבירים למספר שעות למקרר.
- צורבים את הנתח: כדי לקבל את פסי הצריבה המגרים שעל גבי הנתח, צורבים אותו מכל הכיוונים על מחבת פסים שחוממה היטב בכיריים.
- מעבירים לתנור: מיד לאחר הצריבה, מעבירים את הנתח לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך 30 דקות. שימו לב שהנתח נשאר עסיסי ולא מתייבש בתנור. מומלץ לבדוק אותו בכל 10 דקות את מידת רכות הנתח.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן