-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״לפחמימות 45.9 גרם 45.9 גרםשומן 278.1 גרם 278.1 גרםנתרן 5427.2 מ״ג 5427.2 מ״גחלבון 102.9 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 35.1 גרם 35.1 גרםכולסטרול 2954.0 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 674.5 מ״ג 674.5 מ״גברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2235.3 מ״ג 2235.3 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3096
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״לפחמימות 45.9 גרם 45.9 גרםשומן 278.1 גרם 278.1 גרםנתרן 5427.2 מ״ג 5427.2 מ״גחלבון 102.9 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 35.1 גרם 35.1 גרםכולסטרול 2954.0 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 674.5 מ״ג 674.5 מ״גברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2235.3 מ״ג 2235.3 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3096 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה גורמה בינונייםקלופים ומבושלים
-
10 ביצים L
-
2 גזרים בינונייםקלופים וקצוצים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה לא חלק לגמרי.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את הגזר, האפונה, הביצים, הפטרוזיליה והכוסברה, התבלינים והשום ומערבבים היטב.
- מחממים שמן בסיר בינוני שיש לו מכסה. מקפידים שגם דפנות הסיר יהיו משומנות.
- שופכים את הבלילה לשמן החם ומיישרים את הבלילה בסיר.
- מבשלים את הבלילה על אש בינונית עד שהבלילה רותחת (מבעבעת מעט) והדפנות מתייצבים.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 40 דקות. חשוב לנער את הסיר מדי פעם כדי שהמעקודה שלכם לא תדבק לדפנות.
- מורידים את פשטידת המעקודה כאשר היא יציבה ונראית עשויה.
- עוברים על דפנות הסיר בעזרת סכין. מניחים צלחת גדולה על פי הסיר ובזהירות הופכים את המעקודה. הפשטידה צריכה להיות בצבע חום זהוב.
- מוסיפים עוד 5 כפות שמן לסיר ומחזירים את המעקודה פנימה כאשר הצד העליון הוא זה שהיה קודם למטה. אופים עוד 20 דקות.
- עוברים שוב על דפנות המעקודה בעזרת סכין והופכים על צלחת שוב.
- נותנים למעקודה להתייצב למשך בערך 20-30 דקות ופורסים.
אופן הכנה
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה לא חלק לגמרי.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את הגזר, האפונה, הביצים, הפטרוזיליה והכוסברה, התבלינים והשום ומערבבים היטב.
- מחממים שמן בסיר בינוני שיש לו מכסה. מקפידים שגם דפנות הסיר יהיו משומנות.
- שופכים את הבלילה לשמן החם ומיישרים את הבלילה בסיר.
- מבשלים את הבלילה על אש בינונית עד שהבלילה רותחת (מבעבעת מעט) והדפנות מתייצבים.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 40 דקות. חשוב לנער את הסיר מדי פעם כדי שהמעקודה שלכם לא תדבק לדפנות.
- מורידים את פשטידת המעקודה כאשר היא יציבה ונראית עשויה.
- עוברים על דפנות הסיר בעזרת סכין. מניחים צלחת גדולה על פי הסיר ובזהירות הופכים את המעקודה. הפשטידה צריכה להיות בצבע חום זהוב.
- מוסיפים עוד 5 כפות שמן לסיר ומחזירים את המעקודה פנימה כאשר הצד העליון הוא זה שהיה קודם למטה. אופים עוד 20 דקות.
- עוברים שוב על דפנות המעקודה בעזרת סכין והופכים על צלחת שוב.
- נותנים למעקודה להתייצב למשך בערך 20-30 דקות ופורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן