פשטידת מעקודה מרוקאית

פשטידת מעקודה עם ביצים ותפוחי אדמה בשפע. קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם הטעמים הנהדרים של המטבח המרוקאי. פשוט לזלול הכל
פשטידת מעקודה עם ביצים ותפוחי אדמה בשפע. קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם הטעמים הנהדרים של המטבח המרוקאי. פשוט לזלול הכל
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3096
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״ל
    פחמימות 45.9 גרם 45.9 גרם
    שומן 278.1 גרם 278.1 גרם
    נתרן 5427.2 מ״ג 5427.2 מ״ג
    חלבון 102.9 גרם 102.9 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 35.1 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 2954.0 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 674.5 מ״ג 674.5 מ״ג
    ברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 2235.3 מ״ג 2235.3 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3096
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״ל
    פחמימות 45.9 גרם 45.9 גרם
    שומן 278.1 גרם 278.1 גרם
    נתרן 5427.2 מ״ג 5427.2 מ״ג
    חלבון 102.9 גרם 102.9 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 35.1 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 2954.0 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 674.5 מ״ג 674.5 מ״ג
    ברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 2235.3 מ״ג 2235.3 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
נעמה פלד
X

15 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה לא חלק לגמרי.
  2. מוסיפים לתפוחי האדמה את הגזר, האפונה, הביצים, הפטרוזיליה והכוסברה, התבלינים והשום ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן בסיר בינוני שיש לו מכסה. מקפידים שגם דפנות הסיר יהיו משומנות.
  4. שופכים את הבלילה לשמן החם ומיישרים את הבלילה בסיר.
  5. מבשלים את הבלילה על אש בינונית עד שהבלילה רותחת (מבעבעת מעט) והדפנות מתייצבים.
  6. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 40 דקות. חשוב לנער את הסיר מדי פעם כדי שהמעקודה שלכם לא תדבק לדפנות.
  7. מורידים את פשטידת המעקודה כאשר היא יציבה ונראית עשויה.
  8. עוברים על דפנות הסיר בעזרת סכין. מניחים צלחת גדולה על פי הסיר ובזהירות הופכים את המעקודה. הפשטידה צריכה להיות בצבע חום זהוב.
  9. מוסיפים עוד 5 כפות שמן לסיר ומחזירים את המעקודה פנימה כאשר הצד העליון הוא זה שהיה קודם למטה. אופים עוד 20 דקות.
  10. עוברים שוב על דפנות המעקודה בעזרת סכין והופכים על צלחת שוב.
  11. נותנים למעקודה להתייצב למשך בערך 20-30 דקות ופורסים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשטידת מעקודה מרוקאית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    ליאורה מויאל

    אפשר בלי אבקת אפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, ישפיע על האווריריות של המעקודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות