צלי בקר ברוטב יין אדום עם ירקות שורש בנינג’ה סמארט ליד
כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון כל מה שאנחנו רוצים זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן והלב
כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון כל מה שאנחנו רוצים זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן והלב
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.4 קק״ל 1076.4 קק״לפחמימות 12.2 גרם 73.2 גרםשומן 8.4 גרם 50.2 גרםנתרן 310.4 מ״ג 1862.7 מ״גחלבון 1.2 גרם 7.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 239.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 387.4 מ״ג 2324.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות179
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.4 קק״ל 1076.4 קק״לפחמימות 12.2 גרם 73.2 גרםשומן 8.4 גרם 50.2 גרםנתרן 310.4 מ״ג 1862.7 מ״גחלבון 1.2 גרם 7.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 239.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 387.4 מ״ג 2324.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 179 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר שפונדרה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
3 גזרים בינוניים
-
2 גבעולי רוזמרין
-
2 עלי דפנה קטנים
-
1 מקל קינמון קטן
-
1 כף קליפת תפוז
-
1 כפית סוכר חום
-
2 כוסות יין אדום יבש
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות (אפשר לבקש מהקצב) ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים בצד.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים בתכנית בישול/צריבה ומוסיפים טמפרטורה למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- קולפים וחותכים את הירקות. מפעילים שוב את הסיר על תכנית “בישול/צריבה” ומוסיפים טמפרטורה ל-5 דקות. מכניסים את השמן לסיר החם ומוסיפים את הירקות. מבשלים את הירקות תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוציאים בזהירות את הירקות מהסיר ומניחים בצד.
- מפעילים שוב את תכנית ה”בישול/צריבה” במצב HIGH לעוד 10 דקות. מוסיפים עוד קצת שמן לסיר, מכניסים את קוביות הבשר וצורבים אותן תוך כדי ערבוב עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים לסיר עם הבשר את הירקות שהוצאנו, עשבי התיבול, התבלינים, גרידת התפוז, הסוכר, והיין (אם הנוזלים אינם מכסים את תכולת הסיר אפשר להוסיף עוד קצת מים) ומערבבים.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מכוונים למצב HIGH למשך 35 דקות ומפעילים.
- בסיום הבישול משחררים את השסתום למצב Vent (עד שכל האדים מתאדים מהסיר) ופותחים בזהירות את מכסה הסיר.
- מגישים עם פסטה שאוהבים או עם אורז.
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות (אפשר לבקש מהקצב) ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים בצד.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים בתכנית בישול/צריבה ומוסיפים טמפרטורה למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- קולפים וחותכים את הירקות. מפעילים שוב את הסיר על תכנית “בישול/צריבה” ומוסיפים טמפרטורה ל-5 דקות. מכניסים את השמן לסיר החם ומוסיפים את הירקות. מבשלים את הירקות תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוציאים בזהירות את הירקות מהסיר ומניחים בצד.
- מפעילים שוב את תכנית ה”בישול/צריבה” במצב HIGH לעוד 10 דקות. מוסיפים עוד קצת שמן לסיר, מכניסים את קוביות הבשר וצורבים אותן תוך כדי ערבוב עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים לסיר עם הבשר את הירקות שהוצאנו, עשבי התיבול, התבלינים, גרידת התפוז, הסוכר, והיין (אם הנוזלים אינם מכסים את תכולת הסיר אפשר להוסיף עוד קצת מים) ומערבבים.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מכוונים למצב HIGH למשך 35 דקות ומפעילים.
- בסיום הבישול משחררים את השסתום למצב Vent (עד שכל האדים מתאדים מהסיר) ופותחים בזהירות את מכסה הסיר.
- מגישים עם פסטה שאוהבים או עם אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לא כתוב מה עושים עם הירקות לאחר הטיגון, מוסיפים לסיר עם הבשר למצב לחץ?
היי אלי, תודה על עירור תשומת הלב! עדכנו מה עושים עם הירקות בסעיף 5 🙂
איך עושים את המכון בנינג’ה רגל לא סיר לחץ?
המתכון מותאם לסיר לחץ מכיוון שהבשר דורש בישול ארוך והנינג’ה מקצר אותו. תכנסי ללינק הזה ובצד ימין תסמני את סוג מכשיר הנינג’ה שיש ברשותך ויופיעו לך כל המתכונים הרלוונטיים למכשיר שלך:
https://foody.co.il/areas/ninja-foodi/