צלי עוף ברוטב דבש וג’ינג’ר
איילת הירשמן מכינה צלי עוף ברוטב דבש וג'ינג'ר שמתבשל ארוכות עד שהכול רך ונימוח. מנה חגיגית וטעימה שמתאימה לחגי תשרי ולאירוח בכלל
איילת הירשמן מכינה צלי עוף ברוטב דבש וג'ינג'ר שמתבשל ארוכות עד שהכול רך ונימוח. מנה חגיגית וטעימה שמתאימה לחגי תשרי ולאירוח בכלל
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 459.1 קק״ל 2754.5 קק״לפחמימות 27.4 גרם 164.2 גרםשומן 16.1 גרם 96.6 גרםנתרן 845.4 מ״ג 5072.5 מ״גחלבון 48.2 גרם 289.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 173.1 מ״ג 1038.5 מ״גסידן 75.2 מ״ג 450.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 897.0 מ״ג 5382.3 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 31.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות459
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 459.1 קק״ל 2754.5 קק״לפחמימות 27.4 גרם 164.2 גרםשומן 16.1 גרם 96.6 גרםנתרן 845.4 מ״ג 5072.5 מ״גחלבון 48.2 גרם 289.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 173.1 מ״ג 1038.5 מ״גסידן 75.2 מ״ג 450.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 897.0 מ״ג 5382.3 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 31.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 459 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
100 גרם חזה אווז מעושן
-
5 כרעי עוף בינוניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 שיני שום
-
4 כפות דבש
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 גזרים בינוניים
-
2 לפתות בינוניות
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 גבעולי רוזמרין
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מפרקים את כרעי העוף לשני חצאים.
- קוצצים את השום והג’ינג’ר.
- קולפים את הלפת, הגזר והבצל. חותכים את הגזר והלפת לקוביות גדולות, ואת הבצל הסגול לשמיניות.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב בעל תחתית עבה ושוליים גבוהים.
- מוסיפים את קוביות חזה האווז המעושן ומטגנים 1-2 דקות.
- מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים את נתחי העוף וחזה האווז לצלחת נפרדת.
- מוסיפים את השום, הדבש והג’ינג’ר, מערבבים ומבשלים מעל להבה בינונית כמה דקות עד שנוצר בסיר קרמל בהיר.
- מוסיפים את הגזר, הלפת, הבצל והרוזמרין ומטגנים כמה דקות בתוך הקרמל.
- מחזירים את העוף ואת חזה האווז, ויוצקים את המים כך שיגיעו לגובה של 1 ס”מ מעל המרכיבים ולא יותר (אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים).
- מוסיפים את אבקת המרק ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהעוף והירקות רכים מאוד. מגישים.
אופן הכנה
- מפרקים את כרעי העוף לשני חצאים.
- קוצצים את השום והג’ינג’ר.
- קולפים את הלפת, הגזר והבצל. חותכים את הגזר והלפת לקוביות גדולות, ואת הבצל הסגול לשמיניות.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב בעל תחתית עבה ושוליים גבוהים.
- מוסיפים את קוביות חזה האווז המעושן ומטגנים 1-2 דקות.
- מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים את נתחי העוף וחזה האווז לצלחת נפרדת.
- מוסיפים את השום, הדבש והג’ינג’ר, מערבבים ומבשלים מעל להבה בינונית כמה דקות עד שנוצר בסיר קרמל בהיר.
- מוסיפים את הגזר, הלפת, הבצל והרוזמרין ומטגנים כמה דקות בתוך הקרמל.
- מחזירים את העוף ואת חזה האווז, ויוצקים את המים כך שיגיעו לגובה של 1 ס”מ מעל המרכיבים ולא יותר (אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים).
- מוסיפים את אבקת המרק ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהעוף והירקות רכים מאוד. מגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן