קארי ירוק תאילנדי חריף וטבעוני: בטעמים משגעים ומסעירים
אתם חייבים להכין את הקערה הריחנית חריפה הזאת. תבשיל קארי תאילנדי ירוק עם חצילים, בטטה וברוקולי, בטעמים משגעים עם קרם קוקוס שמאחד הכל יחד
אתם חייבים להכין את הקערה הריחנית חריפה הזאת. תבשיל קארי תאילנדי ירוק עם חצילים, בטטה וברוקולי, בטעמים משגעים עם קרם קוקוס שמאחד הכל יחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.6 קק״ל 1234.3 קק״לפחמימות 35.4 גרם 141.4 גרםשומן 16.3 גרם 65.4 גרםנתרן 699.1 מ״ג 2796.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.0 מ״ג 92.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 293.8 מ״ג 1175.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.6 קק״ל 1234.3 קק״לפחמימות 35.4 גרם 141.4 גרםשומן 16.3 גרם 65.4 גרםנתרן 699.1 מ״ג 2796.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.0 מ״ג 92.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 293.8 מ״ג 1175.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
חסכנו לכם את כתישת השורשים, התבלינים, העלים והזרעים בעלי ומכתש, ומשתמשים פשוט במחית קארי מוכנה. התוצאה המדהימה היא תבשיל ירוק חריף בעל טעמים עזים, שמומלץ לאכול עם אורז לבן מאזן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 309 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תוספות
קארי
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפות ממרח קארי ירוקאו יותר, לפי רמת חריפות שאוהבים
-
500מ"ל או 2 מיכלים מוצר קוקוס לבישול 8.8% שומן אלפרו
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים רותחיםאו יותר, תלוי בסמיכות הרצויה
-
1 צרור כוסברהקצוצה דק-דק
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף סוכר לבןאו סוכר חום או סירופ מייפל
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
הגשה
-
1 חופן נבטים סיניים
-
1 חופן כוסברהעלים
-
2 כוסות אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- מכינים את התוספות: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את החצילים בצד אחד של התבנית ואת הבטטה בצד השני.
- יוצקים מעל מעט שמן, ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
- בינתיים חולטים פרחי ברוקולי במים רותחים במשך 2 דקות ומסננים.
- מכינים את הקארי: מחממים שמן במחבת גדולה ו”פותחים” את משחת הקארי עד שהיא נמסה.
- מוסיפים לסיר את הקוקוס לבישול, המים והכוסברה ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב מתחיל קצת להסמיך.
- מתבלים את הקארי בסויה, לימון וסוכר ובמידת הצורך ממליחים.
- מוסיפים את החצילים, הבטטה והברוקולי לסיר ומערבבים.
- מגישים את הקארי עם נבטים ועלי כוסברה לצד אורז (לא חובה).
אופן הכנה
- מכינים את התוספות: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את החצילים בצד אחד של התבנית ואת הבטטה בצד השני.
- יוצקים מעל מעט שמן, ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
- בינתיים חולטים פרחי ברוקולי במים רותחים במשך 2 דקות ומסננים.
- מכינים את הקארי: מחממים שמן במחבת גדולה ו”פותחים” את משחת הקארי עד שהיא נמסה.
- מוסיפים לסיר את הקוקוס לבישול, המים והכוסברה ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב מתחיל קצת להסמיך.
- מתבלים את הקארי בסויה, לימון וסוכר ובמידת הצורך ממליחים.
- מוסיפים את החצילים, הבטטה והברוקולי לסיר ומערבבים.
- מגישים את הקארי עם נבטים ועלי כוסברה לצד אורז (לא חובה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן