קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים
קדירת חורפית ומחממת של תבשיל צמחוני ועשיר. סוג של חמין צמחוני מהיר ובריא שכיף לאכול עם המון אורז לבן שיספוג את כל הרוטב הטעים
קדירת חורפית ומחממת של תבשיל צמחוני ועשיר. סוג של חמין צמחוני מהיר ובריא שכיף לאכול עם המון אורז לבן שיספוג את כל הרוטב הטעים
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 342.3 קק״ל 2054.1 קק״לפחמימות 58.3 גרם 350.1 גרםשומן 5.4 גרם 32.4 גרםנתרן 273.4 מ״ג 1640.7 מ״גחלבון 11.2 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 74.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסידן 120.8 מ״ג 725.1 מ״גברזל 6.9 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 989.5 מ״ג 5937.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות342
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 342.3 קק״ל 2054.1 קק״לפחמימות 58.3 גרם 350.1 גרםשומן 5.4 גרם 32.4 גרםנתרן 273.4 מ״ג 1640.7 מ״גחלבון 11.2 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 74.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסידן 120.8 מ״ג 725.1 מ״גברזל 6.9 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 989.5 מ״ג 5937.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 342 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כרישה בינונית
-
10 שיני שום
-
1 שומר בינוני
-
1 בטטה גדולה
-
2 גזרים בינוניים
-
1 כוס עדשים כתומות
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
100 גרם ערמונים בוואקום
-
10 שזיפים מיובשים בינוניים
-
1/4 כוס ממרח לימון כבוש
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
1 חופן רוזמרין
-
1 חופן מרווה
-
1 חופן טימין טרי
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף סילאן
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: פורסים את הבצל ואת הכרישה לפרוסות דקות.
- קוצצים את שיני השום לפרוסות. פורסים את השומר דק. חותכים את הבטטה והגזרים לקוביות בגודל ביס. קוצצים דק את הרוזמרין, המרווה והתימין.
- מכינים את התבשיל: מחממים סיר ברזל כבד עם שמן הזית ומטגנים בצל וכרישה כ-5 דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד מחצית גובה הירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות רכים.
- מגישים על אורז, קינואה או קוסקוס.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: פורסים את הבצל ואת הכרישה לפרוסות דקות.
- קוצצים את שיני השום לפרוסות. פורסים את השומר דק. חותכים את הבטטה והגזרים לקוביות בגודל ביס. קוצצים דק את הרוזמרין, המרווה והתימין.
- מכינים את התבשיל: מחממים סיר ברזל כבד עם שמן הזית ומטגנים בצל וכרישה כ-5 דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד מחצית גובה הירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות רכים.
- מגישים על אורז, קינואה או קוסקוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן