קופסת הפתעה מתוקה: עוגת מסקרפונה מלבי
- שירן מתתיהו
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1789.8 קק״ל 7159.3 קק״לפחמימות 95.7 גרם 382.9 גרםשומן 140.6 גרם 562.5 גרםנתרן 50.7 מ״ג 202.9 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 62.5 גרם 249.8 גרםכולסטרול 85.5 מ״ג 342.0 מ״גסידן 179.1 מ״ג 716.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 436.8 מ״ג 1747.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1790
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1789.8 קק״ל 7159.3 קק״לפחמימות 95.7 גרם 382.9 גרםשומן 140.6 גרם 562.5 גרםנתרן 50.7 מ״ג 202.9 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 62.5 גרם 249.8 גרםכולסטרול 85.5 מ״ג 342.0 מ״גסידן 179.1 מ״ג 716.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 436.8 מ״ג 1747.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1790 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קראמבל
-
150 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 כוס קמח לבןכוס מדידה
-
1/2 כוס סוכר לבןכוס מדידה
-
100 גרם פיסטוקים קלוייםקצוצים דק
קרם מסקרפונה וניל
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס אבקת סוכר50 גרם
-
1 כף תמצית ונילאו מחית וניל
גנאש ורדים
-
200 גרם שוקולד לבן
-
100 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 טיפות מי ורדיםתמצית מי ורדים
-
2 טיפות צבע מאכל ורודג'ל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקראמבל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גדולים.
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-12 דקות (עד להשחמה קלה).
- מערבבים את הקראמבל ומקררים מעט לטמפרטורת החדר מעבירים לצנצנות ומהדקים את הקראמבל היטב לתחתית. מכניסים למקפיא.
- מכינים את הקרם מסקרפונה וניל: בקערת המיקסר עם וו הקצפה מערבלים את גבינת המסקרפונה עד שהיא מתרככת (על מנת שלא יהיו לנו גושים בקרם) מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר ומחית הוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדיין רך (לא יציב מידי).
- מוציאים את הצנצנות עם הקראמבל מהמקפיא, מזלפים את הקרם לתוך הצנצנות, כמעט עד הסוף, משאירים מקום לגנאש ומכניסים בינתיים למקפיא.
- מכינים את הגאנש: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת כדקה וחצי ומערבבים לאיחוד ולהמסה מלאה.
- מוסיפים צבע מאכל ותמצית מי ורדים ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הצנצנות מהמקפיא ומוזגים את הגנאש מעל קרם המסקרפונה. מקשטים בשאריות הקראמבל שנשארו.
- שומרים עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא. בתיאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקראמבל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גדולים.
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-12 דקות (עד להשחמה קלה).
- מערבבים את הקראמבל ומקררים מעט לטמפרטורת החדר מעבירים לצנצנות ומהדקים את הקראמבל היטב לתחתית. מכניסים למקפיא.
- מכינים את הקרם מסקרפונה וניל: בקערת המיקסר עם וו הקצפה מערבלים את גבינת המסקרפונה עד שהיא מתרככת (על מנת שלא יהיו לנו גושים בקרם) מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר ומחית הוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדיין רך (לא יציב מידי).
- מוציאים את הצנצנות עם הקראמבל מהמקפיא, מזלפים את הקרם לתוך הצנצנות, כמעט עד הסוף, משאירים מקום לגנאש ומכניסים בינתיים למקפיא.
- מכינים את הגאנש: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת כדקה וחצי ומערבבים לאיחוד ולהמסה מלאה.
- מוסיפים צבע מאכל ותמצית מי ורדים ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הצנצנות מהמקפיא ומוזגים את הגנאש מעל קרם המסקרפונה. מקשטים בשאריות הקראמבל שנשארו.
- שומרים עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא. בתיאבון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
במה ניתן להחליף את הקמח כך שיהיה ללא גלוטן?
קמח ללא גלוטן 1:1
אין על המתכונים של שירן המהממת כל המתכונים מושלמים??
תודה רבה!
ששמתי את הגנאש היה קשה למרוח אותו והוא כבר לא היה חם , וגם אחרי שמרחתי הגבינה עלתה אפשר הסבר למה ?
היי, את הגנאש יש למרוח אך ורק לאחר ששכבת הגבינה קפאה לחלוטין ותהייצבה במקפיא. את הגנאש יש למזוג במהירות כל עוד הוא חם ונוזלי. בהצלחה!