-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.9 קק״ל 3529.4 קק״לפחמימות 14.1 גרם 140.6 גרםשומן 30.2 גרם 301.7 גרםנתרן 2.3 מ״ג 23.2 מ״גחלבון 1.9 גרם 19.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 19.2 גרם 192.0 גרםכולסטרול 62.3 מ״ג 622.5 מ״גסידן 23.2 מ״ג 232.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 7.0 מ״ג 70.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות353
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.9 קק״ל 3529.4 קק״לפחמימות 14.1 גרם 140.6 גרםשומן 30.2 גרם 301.7 גרםנתרן 2.3 מ״ג 23.2 מ״גחלבון 1.9 גרם 19.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 19.2 גרם 192.0 גרםכולסטרול 62.3 מ״ג 622.5 מ״גסידן 23.2 מ״ג 232.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 7.0 מ״ג 70.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
קינוח כוסות מושלם, שמתאים בול לחג הפסח – אבל לא רק. הקינוח מורכב מקראמבל שקדים, תפוחים טריים ומתוקים מזן ‘פינק ליידי’ וקרם מסקרפונה שמרוב שהוא טעים, עלול להיגמר עוד לפני שתספיקו להרכיב את הקינוח. מומלץ גם לסוף ארוחה כפינוק מתוק וגם להגשה לאורחים שמגיעים אלינו לקפה ועוגה במהלך החג.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 353 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
250 מ"ל גבינת מסקרפונה
-
3 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
תפוחים
-
3 יחידות תפוחי עץ פינק ליידיחתוך לקוביות
-
1 כף סוכר חום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
- מערבבים בעזרת הידיים את קמח השקדים, קמח המצה, הסוכר והחמאה בקערה - עד לקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה. מומלץ לערבב תוך כדי, על מנת שכל התערובת תקבל צבע מוזהב בצורה אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל, עד ליצירת קרם יציב ואותו מעבירים לשקית זילוף.
- חותכים את תפוחי הפינק ליידי לקוביות בגודל ס”מ ומטגנים במחבת על הכיריים ביחד עם הסוכר החום, הקינמון והחמאה, עד שהתפוחים רכים וזהובים.
- הרכבת הקינוח: בתחתית הכוס מניחים כף מהקראמבל, לאחר מכן מזלפים את קרם המסקרפונה, מעליו מוסיפים את תערובת התפוחים ולבסוף, מוסיפים עוד שכבת מהקראמבל. מומלץ לקשט מלמעלה עם פלח תפוח טרי ‘פינק ליידי’.
אופן הכנה:
- מערבבים בעזרת הידיים את קמח השקדים, קמח המצה, הסוכר והחמאה בקערה - עד לקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה. מומלץ לערבב תוך כדי, על מנת שכל התערובת תקבל צבע מוזהב בצורה אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל, עד ליצירת קרם יציב ואותו מעבירים לשקית זילוף.
- חותכים את תפוחי הפינק ליידי לקוביות בגודל ס”מ ומטגנים במחבת על הכיריים ביחד עם הסוכר החום, הקינמון והחמאה, עד שהתפוחים רכים וזהובים.
- הרכבת הקינוח: בתחתית הכוס מניחים כף מהקראמבל, לאחר מכן מזלפים את קרם המסקרפונה, מעליו מוסיפים את תערובת התפוחים ולבסוף, מוסיפים עוד שכבת מהקראמבל. מומלץ לקשט מלמעלה עם פלח תפוח טרי ‘פינק ליידי’.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
במה אפשר להחליף את השקדים ?
אפשר להשמיט אם לא אוהבים
נראה מושלם! יש אופציה לעשות פרווה?
בטח, פשוט להמיר בתחליפים
נראה מושלם!
היי,