-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4487.5 קק״ל 4487.5 קק״לפחמימות 354.1 גרם 354.1 גרםשומן 289.7 גרם 289.7 גרםנתרן 4848.5 מ״ג 4848.5 מ״גחלבון 113.5 גרם 113.5 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 13.8 גרםשומן רווי 141.4 גרם 141.4 גרםכולסטרול 922.6 מ״ג 922.6 מ״גסידן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 2127.0 מ״ג 2127.0 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות4488
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4487.5 קק״ל 4487.5 קק״לפחמימות 354.1 גרם 354.1 גרםשומן 289.7 גרם 289.7 גרםנתרן 4848.5 מ״ג 4848.5 מ״גחלבון 113.5 גרם 113.5 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 13.8 גרםשומן רווי 141.4 גרם 141.4 גרםכולסטרול 922.6 מ״ג 922.6 מ״גסידן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 2127.0 מ״ג 2127.0 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״גסגור
קיש זו מאבפה נהדר ואהוב בישראל שמכינים בתור ארוחה שלמה שצריך לתגבר אולי בסלט ירקות שמגישים ליד. קבלו מתכון מנצח של קיש בצל מתקתק עם תוספת גבינות מעולות שמכינים על תחתית בצק עלים מוכן במקום בצק פריך – זה גם מקצר את זמן העבודה וגם מייצר פריכות רב שכבתית.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 4488 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קיש בצל
-
400 גרם בצק עליםמרודד מופשר לפי הוראות היצרן
-
4 כפות שמן זיתלטיגון הבצל
-
7 בצלים בינונייםקלופים
-
2 כפות טימין טריעלים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
100 גרם גבינת מנצ’גומגוררת
-
2 כפות דבש
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
3 ביצים M
הגשה
-
1/2 כוס חומץ בלסמי
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 חופן ארוגולה
אופן הכנה
- חוצים את הבצלים ופורסים לרצועות דקות.
- מחממים את שמן הזית יד מרדכי במחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב לגוון ענברי. מוסיפים את הטימין, המלח, הפלפל והמוסקט ומערבבים. מצננים מעט, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
- טורפים בקערה נפרדת את הדבש, השמנת והביצים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את הבצק בתבנית עגולה על גבי נייר אפייה עגול ומסדרים מעליו את תערובת הבצל. יוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות עד שהפשטידה משחימה יפה.
- מבשלים בסיר קטן את החומץ הבלסמי והסוכר לצמצום חלקי.
- מגישים את הפשטידה עם מעט בלסמי מצומצם מעל ועלי ארוגולה בצד.
אופן הכנה
- חוצים את הבצלים ופורסים לרצועות דקות.
- מחממים את שמן הזית יד מרדכי במחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב לגוון ענברי. מוסיפים את הטימין, המלח, הפלפל והמוסקט ומערבבים. מצננים מעט, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
- טורפים בקערה נפרדת את הדבש, השמנת והביצים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את הבצק בתבנית עגולה על גבי נייר אפייה עגול ומסדרים מעליו את תערובת הבצל. יוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות עד שהפשטידה משחימה יפה.
- מבשלים בסיר קטן את החומץ הבלסמי והסוכר לצמצום חלקי.
- מגישים את הפשטידה עם מעט בלסמי מצומצם מעל ועלי ארוגולה בצד.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן