-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4004.7 קק״ל 4004.7 קק״לפחמימות 288.8 גרם 288.8 גרםשומן 269.8 גרם 269.8 גרםנתרן 8321.0 מ״ג 8321.0 מ״גחלבון 105.5 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 157.3 גרם 157.3 גרםכולסטרול 1415.5 מ״ג 1415.5 מ״גסידן 1249.2 מ״ג 1249.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1895.8 מ״ג 1895.8 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4005
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4004.7 קק״ל 4004.7 קק״לפחמימות 288.8 גרם 288.8 גרםשומן 269.8 גרם 269.8 גרםנתרן 8321.0 מ״ג 8321.0 מ״גחלבון 105.5 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 157.3 גרם 157.3 גרםכולסטרול 1415.5 מ״ג 1415.5 מ״גסידן 1249.2 מ״ג 1249.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1895.8 מ״ג 1895.8 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
כשבאים אורחים לארוחה קלילה, או סתם כשמתחשק להתפנק: המתכון הזה לקיש ירקות כתומים וגבינות יכנס ישר לרשימת הדברים שאתם מכינים שוב ושוב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4005 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
300 גרם קמח לבן
-
150 גרם חמאה
-
25 גרם גבינת פרמזן
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
2 כפות מים קרים
מילוי
-
1 בטטה בינוניתחתוכה לקוביות
-
150 גרם דלעתחתוכה לקוביות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
50 גרם חמאה
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת גס
בלילה
-
125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 ביצים L
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מכינים בצק: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון, מעבדים לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתגבש (במידת הצורך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים).
- אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי ניירות אפייה ומעבירים לתבנית.
- מרפדים את התבנית בבצק ומצננים 10 דקות במקפיא.
- מכינים את המלית: מטגנים בצל עם חמאה 7-8 דקות.
- מוסיפים בטטה ודלעת וממשיכים לטגן ולהקפיץ עוד 10 דקות או עד שהבטטה והדלעת מתחילים להתקרמל.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית: אופים את הקלתית 15 דקות אפייה עיוורת. (אפייה של הקלתית ללא המילוי. את הבצק מרפדים מעל בנייר אפייה ועליו משקל כלשהו כדי שלא יתנפח - אפשר להשתמש בשעועית או כל קטנייה אחרת שיש בבית, או במשקולות ייעודיות לאפייה).
- מסירים את המשקולות ונייר האפייה ונותנים לקלתית להזהיב במשך עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
- מפזרים על הקלתית את תערובת הבטטה והדלעת ומעל את הקשקבל.
- מערבבים את חומרי הבלילה, יוצקים מעל ואופים 40 דקות עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
- מצננים 10 דקות לאחר האפייה, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים בצק: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון, מעבדים לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתגבש (במידת הצורך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים).
- אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי ניירות אפייה ומעבירים לתבנית.
- מרפדים את התבנית בבצק ומצננים 10 דקות במקפיא.
- מכינים את המלית: מטגנים בצל עם חמאה 7-8 דקות.
- מוסיפים בטטה ודלעת וממשיכים לטגן ולהקפיץ עוד 10 דקות או עד שהבטטה והדלעת מתחילים להתקרמל.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית: אופים את הקלתית 15 דקות אפייה עיוורת. (אפייה של הקלתית ללא המילוי. את הבצק מרפדים מעל בנייר אפייה ועליו משקל כלשהו כדי שלא יתנפח - אפשר להשתמש בשעועית או כל קטנייה אחרת שיש בבית, או במשקולות ייעודיות לאפייה).
- מסירים את המשקולות ונייר האפייה ונותנים לקלתית להזהיב במשך עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
- מפזרים על הקלתית את תערובת הבטטה והדלעת ומעל את הקשקבל.
- מערבבים את חומרי הבלילה, יוצקים מעל ואופים 40 דקות עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
- מצננים 10 דקות לאחר האפייה, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן