קלאסיקה של פעם בחיים: חיתוכיות ריבה ופירורים
השילוב הקלאסי של ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל, מתכון נוסטלגי שאין לו תחליפים. קבלו מתכון מושלם לחיתוכיות ריבה ופירורים של רות אופק
השילוב הקלאסי של ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל, מתכון נוסטלגי שאין לו תחליפים. קבלו מתכון מושלם לחיתוכיות ריבה ופירורים של רות אופק
- רות אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.0 קק״ל 3500.6 קק״לפחמימות 20.9 גרם 417.2 גרםשומן 8.9 גרם 177.6 גרםנתרן 16.1 מ״ג 321.7 מ״גחלבון 2.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.3 גרםשומן רווי 3.7 גרם 74.6 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״גסידן 14.0 מ״ג 279.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 25.0 מ״ג 500.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות175
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.0 קק״ל 3500.6 קק״לפחמימות 20.9 גרם 417.2 גרםשומן 8.9 גרם 177.6 גרםנתרן 16.1 מ״ג 321.7 מ״גחלבון 2.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.3 גרםשומן רווי 3.7 גרם 74.6 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״גסידן 14.0 מ״ג 279.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 25.0 מ״ג 500.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 175 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם מחמאה/מרגרינה לאפיה קרה חתוכה לקוביות
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1שקית או 2 כפיות אבקת אפייה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
2 חלמונים L(או ביצה אחת), לגרסה טבעונית משתמשים ב 4 כפות שמנת צמחית
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות מים קריםלאט לאט
-
1 צנצנת ריבת פירות יעראו בכל בטעם שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת מעבד המזון מעבדים את הקמח, הסוכר, המרגרינה, אבקת האפייה ותמצית הווניל עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים כשליש מהבצק לקערה נפרדת ושומרים במקרר.
- מוסיפים 2 כפות מים לתערובת וממשיכים לעבד עד שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים גסים. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים.
- משטחים את הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי שהבצק יתמצק ולא יתכווץ באפיה.
- אופים את הבצק 10 ומצננים מעט, מורחים על הבצק את הריבה (אם הריבה כוללת חתיכות פרי גדולות ניתן לטחון אותה לפני כן אבל לא חובה).
- מפזרים מעל הריבה את הפירורים. ממשיכים לאפות את החיתוכיות במשך 25-30 דקות בחום 170 מעלות עד שהפירורים מתחילים להשחים מעט.
- מומלץ לצנן במקרר לפחות שעתיים לפני שחותכים לריבועים (ככה הם ייחתכו יפה ולא יתפוררו).
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת מעבד המזון מעבדים את הקמח, הסוכר, המרגרינה, אבקת האפייה ותמצית הווניל עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים כשליש מהבצק לקערה נפרדת ושומרים במקרר.
- מוסיפים 2 כפות מים לתערובת וממשיכים לעבד עד שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים גסים. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים.
- משטחים את הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי שהבצק יתמצק ולא יתכווץ באפיה.
- אופים את הבצק 10 ומצננים מעט, מורחים על הבצק את הריבה (אם הריבה כוללת חתיכות פרי גדולות ניתן לטחון אותה לפני כן אבל לא חובה).
- מפזרים מעל הריבה את הפירורים. ממשיכים לאפות את החיתוכיות במשך 25-30 דקות בחום 170 מעלות עד שהפירורים מתחילים להשחים מעט.
- מומלץ לצנן במקרר לפחות שעתיים לפני שחותכים לריבועים (ככה הם ייחתכו יפה ולא יתפוררו).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
תודה תודה.
מתי להוסיף את התמצית נויל?
עדכנו בשלב 2 באופן ההכנה 🙂
כמה שוקלת מנה? מה הערך ל 100 גרם?
הכוונה היא לחיתוכיות לא למנות. עדכנו את המתכון. כמות החיתוכיות תלויות בגודל החיתוכיות שתרצו (בגדול מכמות זו יוצאות כ-20 חיתוכיות בתבנית מלבנית בינונית/חד פעמית). בהצלחה!