קליל, קראנצ’י והכי טעים לאכול ביחד: מתכון לבוריקה של מירי כהן
עלה פריך ומתפצח ובתוכו מילוי מפנק- וכל זה מטוגן בשמן עמוק. מתכון לבוריקה מושלמת שמכינים ואוכלים במהירות ובהנאה
עלה פריך ומתפצח ובתוכו מילוי מפנק- וכל זה מטוגן בשמן עמוק. מתכון לבוריקה מושלמת שמכינים ואוכלים במהירות ובהנאה
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2154.7 קק״ל 2154.7 קק״לפחמימות 362.5 גרם 362.5 גרםשומן 35.9 גרם 35.9 גרםנתרן 4269.4 מ״ג 4269.4 מ״גחלבון 82.3 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 197.6 מ״ג 197.6 מ״גברזל 6.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 663.6 מ״ג 663.6 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות2155
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2154.7 קק״ל 2154.7 קק״לפחמימות 362.5 גרם 362.5 גרםשומן 35.9 גרם 35.9 גרםנתרן 4269.4 מ״ג 4269.4 מ״גחלבון 82.3 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 197.6 מ״ג 197.6 מ״גברזל 6.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 663.6 מ״ג 663.6 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
בוריקה זו כזו מנה כיפית לארוחת משפחתית חגיגית, כל אחד יכול לבחור אילו מרכיבים הכי בא לו באותו רגע, עם ביצה או בלי ביצה, עם פירה או נקי וקליל ואני מכינה לכולם בשמחה, העיקר שנשב יחד ונהנה מהמעדן הזה! מתכון לבוריקה קראנצ’ית נוסטלגית ומושלמת עם מילוי מפנק, שמכינים יחד וטורפים מיד
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 2155 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
4 ביצים L
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות שבבי בצל מטוגןשבבי בצל מטוגן יבש מימון
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל המצרכים של עלי הסיגר.
- מחממים מחבת עם ריסוס שמן עדין מאוד.
- מורחים את הבלילה עם מברשת, ומוציאים אחרי 30-60 שניות.
- מניחים כל סיגר על נייר אפייה.
- בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה, עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה, מועכים לפירה ומוסיפים את שבבי הבצל. מניחים בצד.
- מחממים שמן במחבת בגובה חצי עומק.
- לבוריקה ביצה: מכניסים חצי עלה לשמן, שופכים מעליו ביצה ומיד סוגרים את העלה בתוך השמן.
- לבוריקה פירה: מניחים את הסיגר על צלחת, מניחים פירה בכמות הרצויה, סוגרים וזורקים לשמן.
- לבוריקה פירה וביצה: מניחים את הפירה על העלה, ויוצרים בו גומה גבוהה. שופכים לתוכה ביצה וסוגרים.
- מטגנים את עלה הסיגר הממולא במחבת עם שמן חם בגובה של כ-2 ס”מ. ממשיכים לטגן במשך כמה דקות מכל צד עד הזהבה.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל המצרכים של עלי הסיגר.
- מחממים מחבת עם ריסוס שמן עדין מאוד.
- מורחים את הבלילה עם מברשת, ומוציאים אחרי 30-60 שניות.
- מניחים כל סיגר על נייר אפייה.
- בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה, עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה, מועכים לפירה ומוסיפים את שבבי הבצל. מניחים בצד.
- מחממים שמן במחבת בגובה חצי עומק.
- לבוריקה ביצה: מכניסים חצי עלה לשמן, שופכים מעליו ביצה ומיד סוגרים את העלה בתוך השמן.
- לבוריקה פירה: מניחים את הסיגר על צלחת, מניחים פירה בכמות הרצויה, סוגרים וזורקים לשמן.
- לבוריקה פירה וביצה: מניחים את הפירה על העלה, ויוצרים בו גומה גבוהה. שופכים לתוכה ביצה וסוגרים.
- מטגנים את עלה הסיגר הממולא במחבת עם שמן חם בגובה של כ-2 ס”מ. ממשיכים לטגן במשך כמה דקות מכל צד עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן