קפונטה – סלט חצילים סיציליאני
סלט חצילים קצת אחר, עם המון טעמים מיוחדים שמשתלבים נהדר. אפשר לאכול אותו בכריך ואפשר אפילו להפוך אותו לרוטב פסטה שמכינים בקלי קלות
סלט חצילים קצת אחר, עם המון טעמים מיוחדים שמשתלבים נהדר. אפשר לאכול אותו בכריך ואפשר אפילו להפוך אותו לרוטב פסטה שמכינים בקלי קלות
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1678.3 קק״ל 1678.3 קק״לפחמימות 160.6 גרם 160.6 גרםשומן 110.5 גרם 110.5 גרםנתרן 1622.7 מ״ג 1622.7 מ״גחלבון 33.3 גרם 33.3 גרםסיבים תזונתיים 55.4 גרם 55.4 גרםשומן רווי 9.9 גרם 9.9 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 859.0 מ״ג 859.0 מ״גברזל 30.5 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 7641.4 מ״ג 7641.4 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות1678
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1678.3 קק״ל 1678.3 קק״לפחמימות 160.6 גרם 160.6 גרםשומן 110.5 גרם 110.5 גרםנתרן 1622.7 מ״ג 1622.7 מ״גחלבון 33.3 גרם 33.3 גרםסיבים תזונתיים 55.4 גרם 55.4 גרםשומן רווי 9.9 גרם 9.9 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 859.0 מ״ג 859.0 מ״גברזל 30.5 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 7641.4 מ״ג 7641.4 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 1678 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2כוס או 100 גרם צנוברים
-
4 כפות שמן זית
-
1 חציל גדול
-
4 שיני שום
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1/2 בצל סגול קטן
-
1 חופן פטרוזיליה
-
10 עלי נענע
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות חומץ תפוחים
אופן הכנה
- חותכים את החציל ואת הפלפל האדום לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- קוצצים דק את הסלרי, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע.
- במחבת קטנה קולים את הצנוברים (ללא שמן) עד שהם מעט שחומים, ושומרים בקערה בצד.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית ומקפיצים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן רכות ומעט שחומות.
- מוסיפים למחבת שום, פלפל, סלרי ובצל ומטגנים כחמש דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים פטרוזיליה, נענע, צימוקים, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים צנוברים, רסק עגבניות, סוכר ואת שני סוגי החומץ ומבשלים עוד כשלוש דקות.
- מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים על טוסט או על מנת פסטה. שומרים בקירור.
אופן הכנה
- חותכים את החציל ואת הפלפל האדום לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- קוצצים דק את הסלרי, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע.
- במחבת קטנה קולים את הצנוברים (ללא שמן) עד שהם מעט שחומים, ושומרים בקערה בצד.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית ומקפיצים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן רכות ומעט שחומות.
- מוסיפים למחבת שום, פלפל, סלרי ובצל ומטגנים כחמש דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים פטרוזיליה, נענע, צימוקים, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים צנוברים, רסק עגבניות, סוכר ואת שני סוגי החומץ ומבשלים עוד כשלוש דקות.
- מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים על טוסט או על מנת פסטה. שומרים בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נשמע סלט מטורף! יש במה להחליף את הבלסמי והחומץ תפוחים? לא משתמשת הרהה וממש באלי לנסות את הסלט הזה