קציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים – בול לחג!
כל בית צריך סיר קציצות! יהודה עמר מביא לנו מתכון קל להכנה ומלא הפתעות לקציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים, שיהיה בתאבון
כל בית צריך סיר קציצות! יהודה עמר מביא לנו מתכון קל להכנה ומלא הפתעות לקציצות פרגית בים של בצל וענבים טריים, שיהיה בתאבון
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.3 קק״ל 2423.0 קק״לפחמימות 31.9 גרם 319.2 גרםשומן 6.2 גרם 61.6 גרםנתרן 1128.3 מ״ג 11283.3 מ״גחלבון 15.8 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.7 גרםכולסטרול 108.9 מ״ג 1088.5 מ״גסידן 49.8 מ״ג 497.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 402.5 מ״ג 4024.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות242
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.3 קק״ל 2423.0 קק״לפחמימות 31.9 גרם 319.2 גרםשומן 6.2 גרם 61.6 גרםנתרן 1128.3 מ״ג 11283.3 מ״גחלבון 15.8 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.7 גרםכולסטרול 108.9 מ״ג 1088.5 מ״גסידן 49.8 מ״ג 497.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 402.5 מ״ג 4024.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 242 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם פרגיות טחונות
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן עלי סלריקצוץ
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
-
1 בצל בינונימגורד וסחוט מנוזלים
-
2 פרוסות לחם לבןאו חלה בלי הקשה, מושרית במים וסחוטה מנוזלים
-
1/2 ביצה L
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית בהרט
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- יוצרים קציצות של 40 גרם, מצפים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה טרופה (יחד עם הכורכום והמלח) ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. טיפ קטן: שימו בתוך השמן חצי גזר, זה שומר על החום של השמן ולא שורף את הקציצות.
- מכינים את התבשיל: בתוך סיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומעל מוסיפים את הסילאן, מערבבים מעט ומאדים על אש נמוכה והמון סובלנות כ-20 דקות עד שהבצל מפריש את הנוזלים שלו ומתרכך.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ופותחים אותם כ-2 דק עם 1/4 כוס מים חמים.
- מוסיפים את הקציצות ואת שאר המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 185 מעלות טורבו.
- מפזרים מעל את הענבים ומכניסים לתנור לעוד 35 דק.
- מסירים את המכסה, מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות ומקרמלים. השלב האחרון לא חובה אבל עושה את כל ההבדל.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- יוצרים קציצות של 40 גרם, מצפים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה טרופה (יחד עם הכורכום והמלח) ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. טיפ קטן: שימו בתוך השמן חצי גזר, זה שומר על החום של השמן ולא שורף את הקציצות.
- מכינים את התבשיל: בתוך סיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומעל מוסיפים את הסילאן, מערבבים מעט ומאדים על אש נמוכה והמון סובלנות כ-20 דקות עד שהבצל מפריש את הנוזלים שלו ומתרכך.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ופותחים אותם כ-2 דק עם 1/4 כוס מים חמים.
- מוסיפים את הקציצות ואת שאר המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 185 מעלות טורבו.
- מפזרים מעל את הענבים ומכניסים לתנור לעוד 35 דק.
- מסירים את המכסה, מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות ומקרמלים. השלב האחרון לא חובה אבל עושה את כל ההבדל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
הבת שלי סיפרה לי על המתכון הזה .. הכנתי בפורים כל הסועדים ביקשו עוד
תשמעו זה מתכון מצויין!!! כל כך טעים! ממליצה בחום
פעם ראשונה שאני שומעת ששמים ענבים בתבשיל—שלכם יפה מרגלית
מה אפשר לשים במקום ענבים?
שזיפים יתאימו