-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 646.9 קק״ל 2587.8 קק״לפחמימות 38.0 גרם 152.0 גרםשומן 52.5 גרם 210.2 גרםנתרן 12.7 מ״ג 50.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 30.6 גרם 122.3 גרםכולסטרול 206.2 מ״ג 824.6 מ״גסידן 28.0 מ״ג 111.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 40.5 מ״ג 161.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות647
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 646.9 קק״ל 2587.8 קק״לפחמימות 38.0 גרם 152.0 גרםשומן 52.5 גרם 210.2 גרםנתרן 12.7 מ״ג 50.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 30.6 גרם 122.3 גרםכולסטרול 206.2 מ״ג 824.6 מ״גסידן 28.0 מ״ג 111.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 40.5 מ״ג 161.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 647 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 חלמונים L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 מ"ל אספרסו
שכבת סוכר מקורמל
-
4 כפיות סוכר חום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. מניחים בצד.
- מכינים את האספרסו במכונת הקפה.
- בסיר על כיריים על אש בינונית מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ואספרסו.
- מוסיפים את תערובת השמנת בהדרגה, תוך ערבוב קבוע במטרפה, לתוך קערת החלמונים. ממשיכים למזוג ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הקרם לכלים בערך ל-3/4 גובה כלי, מניחים אותם בתוך תבנית אפייה גדולה יותר עם שוליים גבוהים, וממלאים את התבנית הזאת במים עד 1/2 גובה הכלים.
- מכניסים לתנור ואופים בין 30 ל-40 דקות, תלוי בתנור. הקרם אמור טיפה להשחים. הקצוות צריכים להיות אפויים, אך המרכז שלו אמור עדיין לרטוט.
- מוציאים מהתנור ומהתבנית עם המים. מקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך כשעתיים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל הקרם שכבה דקה ואחידה של הסוכר החום הבהיר ושורפים אותו בעזרת ברנר לקבלת שכבת קרמל. אם אין ברנר, אפשר או לדלג על השלב הזה או להכניס את הכלים חזרה לתנור בחום 200 מעלות, מתחת לגריל העליון, הפעם בתוך תבנית עם קרח, ולאפות כ-10 דקות עד השחמה.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. מניחים בצד.
- מכינים את האספרסו במכונת הקפה.
- בסיר על כיריים על אש בינונית מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ואספרסו.
- מוסיפים את תערובת השמנת בהדרגה, תוך ערבוב קבוע במטרפה, לתוך קערת החלמונים. ממשיכים למזוג ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הקרם לכלים בערך ל-3/4 גובה כלי, מניחים אותם בתוך תבנית אפייה גדולה יותר עם שוליים גבוהים, וממלאים את התבנית הזאת במים עד 1/2 גובה הכלים.
- מכניסים לתנור ואופים בין 30 ל-40 דקות, תלוי בתנור. הקרם אמור טיפה להשחים. הקצוות צריכים להיות אפויים, אך המרכז שלו אמור עדיין לרטוט.
- מוציאים מהתנור ומהתבנית עם המים. מקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך כשעתיים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל הקרם שכבה דקה ואחידה של הסוכר החום הבהיר ושורפים אותו בעזרת ברנר לקבלת שכבת קרמל. אם אין ברנר, אפשר או לדלג על השלב הזה או להכניס את הכלים חזרה לתנור בחום 200 מעלות, מתחת לגריל העליון, הפעם בתוך תבנית עם קרח, ולאפות כ-10 דקות עד השחמה.
צילום: שני הלוי
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן