רון יוחננוב אופה מאפינס פקאן כשרים לפסח
מי אמר שפסח ומאפינס לא יכולים ללכת יחד? מאפינס כשרים לפסח עם הפתעות פקאן ורוטב טופי קרמל שממיס את הלב. הצטרפו לרון יוחננוב להכנת מאפינס כשרים לפסח מושלמים במיוחד
מי אמר שפסח ומאפינס לא יכולים ללכת יחד? מאפינס כשרים לפסח עם הפתעות פקאן ורוטב טופי קרמל שממיס את הלב. הצטרפו לרון יוחננוב להכנת מאפינס כשרים לפסח מושלמים במיוחד
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.0 קק״ל 3852.2 קק״לפחמימות 26.9 גרם 323.0 גרםשומן 21.8 גרם 262.1 גרםנתרן 100.5 מ״ג 1205.6 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 71.9 גרםכולסטרול 154.9 מ״ג 1858.4 מ״גסידן 25.2 מ״ג 302.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 80.2 מ״ג 962.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות321
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.0 קק״ל 3852.2 קק״לפחמימות 26.9 גרם 323.0 גרםשומן 21.8 גרם 262.1 גרםנתרן 100.5 מ״ג 1205.6 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 71.9 גרםכולסטרול 154.9 מ״ג 1858.4 מ״גסידן 25.2 מ״ג 302.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 80.2 מ״ג 962.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 321 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
2 כוסות קמח תופח כשר לפסח
-
50 גרם אגוזי פקאן
רוטב טופי-קרמל
-
80 גרם סוכר חום
-
1/2מיכל או שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, אם רוצים פרווה
-
40 גרם חמאהאו נטורינה, אם רוצים פרווה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מקציפים בקערת המיקסר יחד עם בלון הקצפה את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציבה.
- מערבבים בקערה נוספת את השמן יחד עם המיץ, תמצית הוניל והקמח.
- מקפלים את 2 הבלילות יחד לבלילה אחת ומעבירים לסנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס.
- מפזרים מעל פקאנים ומכניסים לאפיה כ-15 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
- מוצאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את רוטב הטופי: מרתיחים חלב ובסיר קטן מחממים סוכר עד שמתחיל להיווצר קרמל בצדדים.
- מוסיפים את החמאה לסוכר והחלב החם ומבשלים על אש בינונית עד שמסמיך מעט וגושי הסוכר נעלמים.
- מורחים כל מאפין ברוטב טופי ומפזרים פקאנים מעל לקישוט.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מקציפים בקערת המיקסר יחד עם בלון הקצפה את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציבה.
- מערבבים בקערה נוספת את השמן יחד עם המיץ, תמצית הוניל והקמח.
- מקפלים את 2 הבלילות יחד לבלילה אחת ומעבירים לסנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס.
- מפזרים מעל פקאנים ומכניסים לאפיה כ-15 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
- מוצאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את רוטב הטופי: מרתיחים חלב ובסיר קטן מחממים סוכר עד שמתחיל להיווצר קרמל בצדדים.
- מוסיפים את החמאה לסוכר והחלב החם ומבשלים על אש בינונית עד שמסמיך מעט וגושי הסוכר נעלמים.
- מורחים כל מאפין ברוטב טופי ומפזרים פקאנים מעל לקישוט.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
היי, האם 2 כוסות קמח זה 280 גרם או חבילה אחת של קמח תופס לפסח(200גרם)?
באיזה שלב שמים את התמצית וניל? ובמצרכים לרוטב טופי רשום שמנת מתוקה אבל בהואאות כנה רשום לחמם חלב אז חלב או שמנת?
היי ורוניקה,
שימי לב לשלב 3.
חג שמח!
ומה לגבי הקרם? חלב או שמנת?
ברוטב לא ברור שמנת או חלב!!!!!
רשום בחומרים ביצים מופרדות ובמתכון רשום להקציף הכל ביחד …. מה נכון?
אין צורך להפריד את הביצים. תודה על ההערה, המתכון תוקן (: חג שמח!