הכי בצ’יק – ריזוטו טבעוני עם פתיתים ופטריות של שי-לי ליפא
ריזוטו טבעוני שמכינים בחצי שעה, עם פתיתים, פטריות שמפיניון וציר פטריות מיובשות. הריזוטו שומר על מרקם קרמי וקטיפתי וטעם אומאמי משגע
ריזוטו טבעוני שמכינים בחצי שעה, עם פתיתים, פטריות שמפיניון וציר פטריות מיובשות. הריזוטו שומר על מרקם קרמי וקטיפתי וטעם אומאמי משגע
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.6 קק״ל 471.3 קק״לפחמימות 25.4 גרם 50.8 גרםשומן 10.8 גרם 21.6 גרםנתרן 1560.4 מ״ג 3120.8 מ״גחלבון 5.2 גרם 10.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 4.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.2 מ״ג 30.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 93.7 מ״ג 187.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.6 קק״ל 471.3 קק״לפחמימות 25.4 גרם 50.8 גרםשומן 10.8 גרם 21.6 גרםנתרן 1560.4 מ״ג 3120.8 מ״גחלבון 5.2 גרם 10.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 4.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.2 מ״ג 30.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 93.7 מ״ג 187.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 236 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2שקית או 10 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
1 כוס מים רותחים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
1/2סלסילה או 120 גרם פטריות שמפיניון
-
3/4 כוס פתיתים
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1/4 כוס עירית
אופן הכנה
- מערבבים בסיר קטן פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה כ-15 דקות.
- מסננים אך שומרים את הנוזל בצד, וחותכים את הפטריות לרצועות דקות.
- קוצצים דק את הבצל ופורסים את פטריות השמפיניון לרצועות דקות.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ופטריות ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.
- מוסיפים פתיתים ויין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-2 דקות, עד שהיין התאדה.
- מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהנוזל נספג.
- ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה, עד שהפתיתים בדרגת אל-דנטה (כ-10 דקות). ייתכן שהפתיתים יהיו מוכנים לפני שהציר הסתיים, לכן יש לטעום ולבדוק אם הם מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים את העירית, מפזרים מעל המנה ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים בסיר קטן פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה כ-15 דקות.
- מסננים אך שומרים את הנוזל בצד, וחותכים את הפטריות לרצועות דקות.
- קוצצים דק את הבצל ופורסים את פטריות השמפיניון לרצועות דקות.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ופטריות ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.
- מוסיפים פתיתים ויין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-2 דקות, עד שהיין התאדה.
- מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהנוזל נספג.
- ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה, עד שהפתיתים בדרגת אל-דנטה (כ-10 דקות). ייתכן שהפתיתים יהיו מוכנים לפני שהציר הסתיים, לכן יש לטעום ולבדוק אם הם מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים את העירית, מפזרים מעל המנה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן