רעיון למתנה לראש השנה – אפרסקים משומרים מלאים בטעם הקיץ
אפרסקים משומרים ומתוקים - מתנה מושלמת בעשר דקות. אפשר להכין את המתכון מכל פירות הקיץ ולהנות מהם בחורף בלי חומרים משמרים ועם הרבה מאד טעם
אפרסקים משומרים ומתוקים - מתנה מושלמת בעשר דקות. אפשר להכין את המתכון מכל פירות הקיץ ולהנות מהם בחורף בלי חומרים משמרים ועם הרבה מאד טעם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.5 קק״ל 1161.0 קק״לפחמימות 150.0 גרם 300.0 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 1.5 מ״ג 3.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 23.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 3.0 מ״ג 6.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות581
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.5 קק״ל 1161.0 קק״לפחמימות 150.0 גרם 300.0 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 1.5 מ״ג 3.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 23.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 3.0 מ״ג 6.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אין דבר יותר מקסים מלהביא מתנה מעשה ידינו לחברים ולמשפחה. חישבו על ערב ראש השנה, אתם מגיעים עם סלסלה מלאה צנצנות עם אפרסקים משומרים שהכנתם בעצמכם. בעצם לקחתם את הטוב מהשנה הקודמת והכנסתם אותו לצנצנת, שיהיה לרגעים מתוקים בשנה הבאה.
בקיצור, קחו את הקיץ הטעים שלנו והכניסו אוו לצנצנת! שנה טובה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 581 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג אפרסקיםמומלץ מהזן הלבן שהוא מתוק יותר
-
1 ליטר מים
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1 מקל קינמון בינוניאו שני כוכבי אניס, או 4-5 פולי הל או הכל ביחד (לא חובה)
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול את המים עם הסוכר.
- חוצים את האפרסקים ומגלענים.
- מכניסים את חצאי האפרסקים למי הסוכר הרותחים ומבשלים 3-4 דקות (שיתרככו מעט, לא יותר מדי!).
- מורידים מהאש ,מסננים את האפרסקים ממי הסוכר אבל שומרים על מי הסוכר!
- מצננים את האפרסקים ומקלפים (הקליפה אמורה לרדת בקלות).
- מכניסים את חצאי האפרסקים לצנצנות מעוקרות וממלאים במי הסוכר. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים לצנצנת (לא חובה). סוגרים במכסה ומאחסנים במקום קריר ומוצל או במקרר.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול את המים עם הסוכר.
- חוצים את האפרסקים ומגלענים.
- מכניסים את חצאי האפרסקים למי הסוכר הרותחים ומבשלים 3-4 דקות (שיתרככו מעט, לא יותר מדי!).
- מורידים מהאש ,מסננים את האפרסקים ממי הסוכר אבל שומרים על מי הסוכר!
- מצננים את האפרסקים ומקלפים (הקליפה אמורה לרדת בקלות).
- מכניסים את חצאי האפרסקים לצנצנות מעוקרות וממלאים במי הסוכר. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים לצנצנת (לא חובה). סוגרים במכסה ומאחסנים במקום קריר ומוצל או במקרר.
הערות
- חובה לעקר את הצנצנות כדי שלא יתפתחו בהן בקטריות שונות. לכן יש להרתיח מים בסיר גדול ו"לבשל" את הצנצנות והמכסים 5 דקות במים רותחים. להוציא בזהירות ולהניח את הצנצנות הפוכות על גבי רשת ייבוש. למלא את הצנצנות ולכסות מיד
הערות
- חובה לעקר את הצנצנות כדי שלא יתפתחו בהן בקטריות שונות. לכן יש להרתיח מים בסיר גדול ו"לבשל" את הצנצנות והמכסים 5 דקות במים רותחים. להוציא בזהירות ולהניח את הצנצנות הפוכות על גבי רשת ייבוש. למלא את הצנצנות ולכסות מיד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה זמן אפשר לשמור את השימורים בחוץ בבית ולא במקרר
היי גל, עד שבוע בצנצנת אטומה מחוץ למקרר במקום מוצל וקריר