שקשוקה סלק, פקאנים מסוכרים וגבינה כחולה
אודי ואושר משדרגים את ארוחת הבוקר הכי ישראלית ומכינים שקשוקה סלק סגלגלה. מוסיפים גבינה כחולה ואגוזים מסוכרים בשביל הקראנץ'
אודי ואושר משדרגים את ארוחת הבוקר הכי ישראלית ומכינים שקשוקה סלק סגלגלה. מוסיפים גבינה כחולה ואגוזים מסוכרים בשביל הקראנץ'
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 641.3 קק״ל 1924.0 קק״לפחמימות 33.3 גרם 100.0 גרםשומן 45.5 גרם 136.4 גרםנתרן 1681.0 מ״ג 5042.9 מ״גחלבון 22.8 גרם 68.5 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 15.8 גרם 47.5 גרםכולסטרול 557.3 מ״ג 1671.8 מ״גסידן 328.6 מ״ג 985.9 מ״גברזל 4.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 620.9 מ״ג 1862.7 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות641
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 641.3 קק״ל 1924.0 קק״לפחמימות 33.3 גרם 100.0 גרםשומן 45.5 גרם 136.4 גרםנתרן 1681.0 מ״ג 5042.9 מ״גחלבון 22.8 גרם 68.5 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 15.8 גרם 47.5 גרםכולסטרול 557.3 מ״ג 1671.8 מ״גסידן 328.6 מ״ג 985.9 מ״גברזל 4.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 620.9 מ״ג 1862.7 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 641 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרישה בינונית
-
2 שיני שום
-
3 סלק מבושל בוואקום בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאה
-
1 כף דבש
-
2 כפות חומץ אגוזים
-
1 ביצה L
-
6 חלמונים L
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
100 גרם גבינה כחולה
-
50 גרם פקאנים מסוכרים
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים גס את הכרשה. קולפים את השום ופורסים דק.
- חותכים לקוביות את הסלק.
- קוצצים גס את הפקאנים והפטרוזיליה.
- בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה מספר דקות עד שהיא מתרככת קלות.
- מוסיפים את החמאה, השום והטימין וממשיכים בטיגון כדקה.
- מוסיפים את הדבש, החומץ וקוביות הסלק וממשיכים לצלות עוד כ-5 דקות.
- טורפים את הביצה עם השמנת ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
- מניחים את חלמוני הביצה אחד אחד, בין לבין מפוררים את הגבינה הכחולה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מפזרים את הפקאנים והפטרוזיליה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים גס את הכרשה. קולפים את השום ופורסים דק.
- חותכים לקוביות את הסלק.
- קוצצים גס את הפקאנים והפטרוזיליה.
- בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה מספר דקות עד שהיא מתרככת קלות.
- מוסיפים את החמאה, השום והטימין וממשיכים בטיגון כדקה.
- מוסיפים את הדבש, החומץ וקוביות הסלק וממשיכים לצלות עוד כ-5 דקות.
- טורפים את הביצה עם השמנת ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
- מניחים את חלמוני הביצה אחד אחד, בין לבין מפוררים את הגבינה הכחולה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מפזרים את הפקאנים והפטרוזיליה ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
שקשוקה לא לחולי סכרת? אבל נראה מעניין ביותר.
אכן השקשוקה מכילה כמות סוכר שאינה מתאימה לחולי סכרת ולשומרי תזונה דל פחממתית
לא שמעתי על שקשוקה כזאת מעולם
היי זיווה, תמיד יש חידושים. אם תכיני שתפי אותנו איך יצא 🙂