תבשיל שוקי עוף ובמיה ברוטב עגבניות
עונת הבמיה הגיעה ואפשר למצוא אותה בכל השווקים? ישראל אהרוני מכין תבשיל שוקי עוף ובמיה ברוטב עגבניות שהכי כיף לאכול עם פסטה שנעטפת ברוטב המשגע
עונת הבמיה הגיעה ואפשר למצוא אותה בכל השווקים? ישראל אהרוני מכין תבשיל שוקי עוף ובמיה ברוטב עגבניות שהכי כיף לאכול עם פסטה שנעטפת ברוטב המשגע
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.6 קק״ל 1610.2 קק״לפחמימות 31.5 גרם 125.9 גרםשומן 15.4 גרם 61.4 גרםנתרן 1545.2 מ״ג 6180.8 מ״גחלבון 36.8 גרם 147.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 190.2 מ״ג 761.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 1447.2 מ״ג 5788.8 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות403
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.6 קק״ל 1610.2 קק״לפחמימות 31.5 גרם 125.9 גרםשומן 15.4 גרם 61.4 גרםנתרן 1545.2 מ״ג 6180.8 מ״גחלבון 36.8 גרם 147.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 190.2 מ״ג 761.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 1447.2 מ״ג 5788.8 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 403 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם במיה
-
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
-
3 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
2 כפיות זרעי כמון
-
2 כפיות זרעי כוסברה
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חבילה פסטה פפרדלה
אופן הכנה
- מערבבים את הבמיה והחומץ בקערה ומשרים 10 דקות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית. מטגנים את שוקי העוף עד שהן זהובות ושחומות. מוציאים לצלחת.
- פורסים דק את הבצל וקוצצים את שיני השום.
- מוסיפים למחבת את הבצל, השום, זרעי הכמון, זרעי הכוסברה, הפפריקה המעושנת, שבבי הצ’ילי היבש ומטגנים דקה.
- מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מחזירים את העוף למחבת, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
- בתום 30 דקות מוסיפים את הבמיה, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומבשלים עוד 15 דקות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים להגשה.
- מגישים את התבשיל עם הפסטה.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
אופן הכנה
- מערבבים את הבמיה והחומץ בקערה ומשרים 10 דקות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית. מטגנים את שוקי העוף עד שהן זהובות ושחומות. מוציאים לצלחת.
- פורסים דק את הבצל וקוצצים את שיני השום.
- מוסיפים למחבת את הבצל, השום, זרעי הכמון, זרעי הכוסברה, הפפריקה המעושנת, שבבי הצ’ילי היבש ומטגנים דקה.
- מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מחזירים את העוף למחבת, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
- בתום 30 דקות מוסיפים את הבמיה, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומבשלים עוד 15 דקות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים להגשה.
- מגישים את התבשיל עם הפסטה.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מתכון עוף עם במיה