תפוחי אדמה ממולאים בשר של אהרוני

איך הופכים תפוח אדמה אפוי לארוחה שלמה? ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה ממולאים בשר שממש כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. אל תשכחו את הטחינה
איך הופכים תפוח אדמה אפוי לארוחה שלמה? ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה ממולאים בשר שממש כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. אל תשכחו את הטחינה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1178
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1177.6 קק״ל 7065.9 קק״ל
    פחמימות 134.1 גרם 804.7 גרם
    שומן 46.1 גרם 276.4 גרם
    נתרן 490.3 מ״ג 2941.6 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 303.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 113.8 מ״ג 682.5 מ״ג
    סידן 129.7 מ״ג 778.0 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 48.6 מ״ג
    אשלגן 931.9 מ״ג 5591.3 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 57.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1178
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1177.6 קק״ל 7065.9 קק״ל
    פחמימות 134.1 גרם 804.7 גרם
    שומן 46.1 גרם 276.4 גרם
    נתרן 490.3 מ״ג 2941.6 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 303.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 113.8 מ״ג 682.5 מ״ג
    סידן 129.7 מ״ג 778.0 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 48.6 מ״ג
    אשלגן 931.9 מ״ג 5591.3 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 57.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
ישראל אהרוני
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) בנייר כסף. אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-20 דקות.
  2. מכינים את מילוי הבשר: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
  3. למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל והאורגנו.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים להשחמה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ופירוק הבשר.
  5. מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מניחים בצד.
  7. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ובעזרת כף מרוקנים בזהירות את מרבית תוכנם אך משאירים שכבה דקה של תפוח אדמה קרוב לקליפה.
  8. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות נוספות.
  9. קוצצים את הבצל ירוק וכותשים את השום.
  10. מכינים טחינה: בקערה קטנה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, השום הכתוש והמים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  11. מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה ממולאים בשר של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    בת שבע

    שאלה, בפסח אני נוהגת לקלף ירקות האם המתכון יצליח עם תפוחי אדמה קלופים?

    Avatar
    איה פופ

    גם אצלי תפוחי האדמה התרככו אחרי שעה

      Avatar
      מערכת Foody

      בסדר גמור, זמני האפייה יכולים להשתנות לפי סוג התנור, לכן תמיד צריך לבדוק ולהתאים את הזמנים לפי מידת העשייה שרוצים להגיע אליה.

    Avatar
    רן

    הכנסתי את תפוחי האדמהורק אחרי שעה התחילו להתרכך… אני לא מבין איך לעזאזל ב20 דק’ לכם זה התרכך משהו כאן לא הגיוני!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות