-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 56.8 קק״ל 454.5 קק״לפחמימות 8.8 גרם 70.5 גרםשומן 1.4 גרם 11.3 גרםנתרן 419.0 מ״ג 3352.2 מ״גחלבון 1.6 גרם 12.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.2 מ״ג 161.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 165.3 מ״ג 1322.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות57
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 56.8 קק״ל 454.5 קק״לפחמימות 8.8 גרם 70.5 גרםשומן 1.4 גרם 11.3 גרםנתרן 419.0 מ״ג 3352.2 מ״גחלבון 1.6 גרם 12.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.2 מ״ג 161.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 165.3 מ״ג 1322.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 57 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס אורז בר
-
2 כוסות מים
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
6 פטריות שמפיניון גדולים
-
1 סלק בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית חוויאג’
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזרים, חותכים את הפטריות ואת הסלק לקוביות קטנות, השתמשו בקוצץ הכיפי הזה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, הגזר והסלק.
- מוסיפים את הפטריות והסלק וממשיכים לאדות מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז, מתבלים וממשיכים לערבב.
- יוצקים מים בטמפרטורת החדר (לא רתוחים), עד כ-2 ס”מ מעל פני האורז, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים עם סיר סגור למשך 45-60 דקות. מדי פעם מציצים בסיר, אם נראה שסמיך מדי - מוסיפים מעט מים רותחים. שימו לב לא להוסיף הרבה נוזלים, זה יכול להפוך את האורז לדייסתי.
- כשהאורז רך, סוגרים את האש ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזרים, חותכים את הפטריות ואת הסלק לקוביות קטנות, השתמשו בקוצץ הכיפי הזה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, הגזר והסלק.
- מוסיפים את הפטריות והסלק וממשיכים לאדות מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז, מתבלים וממשיכים לערבב.
- יוצקים מים בטמפרטורת החדר (לא רתוחים), עד כ-2 ס”מ מעל פני האורז, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים עם סיר סגור למשך 45-60 דקות. מדי פעם מציצים בסיר, אם נראה שסמיך מדי - מוסיפים מעט מים רותחים. שימו לב לא להוסיף הרבה נוזלים, זה יכול להפוך את האורז לדייסתי.
- כשהאורז רך, סוגרים את האש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן