אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
תמרה אהרוני רוצה שכל האורחים בליל הסדר לא יפסיקו לדבר על המנות שלכם, ומכינה תוספת מפתיעה ואסתטית - אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
תמרה אהרוני רוצה שכל האורחים בליל הסדר לא יפסיקו לדבר על המנות שלכם, ומכינה תוספת מפתיעה ואסתטית - אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.4 קק״ל 2155.4 קק״לפחמימות 21.5 גרם 171.9 גרםשומן 13.3 גרם 106.4 גרםנתרן 1400.2 מ״ג 11201.4 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.0 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.4 מ״ג 195.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 208.3 מ״ג 1666.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.4 קק״ל 2155.4 קק״לפחמימות 21.5 גרם 171.9 גרםשומן 13.3 גרם 106.4 גרםנתרן 1400.2 מ״ג 11201.4 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.0 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.4 מ״ג 195.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 208.3 מ״ג 1666.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 269 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס אורז בר
-
1 כוס מים
-
1 כף מלח דק
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
2 3/4 כוסות מים רותחים
ירקות
הגשה
אופן הכנה
- בסיר מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את האורז בר השחור וכוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
- מוסיפים לסיר עם האורז בר את האורז הבסמטי ו-2 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום 20 דקות, מניחים בצד ולא פותחים את המכסה לפחות 5 דקות.
- מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קולפים את הדלורית, חוצים ומנקים מזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- בסיר נוסף מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון והבצל ומטגנים כ-4-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים גזר, דלורית וכורכום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים ציר ירקות (או מים) עד 3/4 גובה הירקות ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הירקות המבושלים.
- לפני ההגשה קולים את השקדים במחבת יבשה. מפזרים על האורז פרוסות שקדים קלויים.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- בסיר מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את האורז בר השחור וכוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
- מוסיפים לסיר עם האורז בר את האורז הבסמטי ו-2 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום 20 דקות, מניחים בצד ולא פותחים את המכסה לפחות 5 דקות.
- מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קולפים את הדלורית, חוצים ומנקים מזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- בסיר נוסף מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון והבצל ומטגנים כ-4-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים גזר, דלורית וכורכום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים ציר ירקות (או מים) עד 3/4 גובה הירקות ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הירקות המבושלים.
- לפני ההגשה קולים את השקדים במחבת יבשה. מפזרים על האורז פרוסות שקדים קלויים.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הערות
- אם אין ציר ירקות, אפשר להשתמש במים
הערות
- אם אין ציר ירקות, אפשר להשתמש במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן