אורז שחור לבן עם ירקות כתומים

תמרה אהרוני רוצה שכל האורחים בליל הסדר לא יפסיקו לדבר על המנות שלכם, ומכינה תוספת מפתיעה ואסתטית - אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אורז

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז בר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מלח דק
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 3/4 כוסות מים רותחים

ירקות

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף זרעי כמון
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 דלורית בינונית
  • 1/2 כפית כורכום
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הגשה

  • שקדים פרוסים

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים שמן זית.
  2. כשהשמן חם מוסיפים את האורז בר השחור וכוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  3. מוסיפים לסיר עם האורז בר את האורז הבסמטי ו-2 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום 20 דקות, מניחים בצד ולא פותחים את המכסה לפחות 5 דקות.
  4. מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  5. קולפים את הדלורית, חוצים ומנקים מזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  6. בסיר נוסף מחממים שמן זית.
  7. כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון והבצל ומטגנים כ-4-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
  8. מוסיפים גזר, דלורית וכורכום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
  9. מוסיפים ציר ירקות (או מים) עד 3/4 גובה הירקות ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  10. בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הירקות המבושלים.
  11. לפני ההגשה קולים את השקדים במחבת יבשה. מפזרים על האורז פרוסות שקדים קלויים.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אם אין ציר ירקות, אפשר להשתמש במים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 268.6 קק״ל 2149.0 קק״ל
פחמימות 20.2 גרם 161.4 גרם
שומן 14.1 גרם 112.7 גרם
נתרן 1109.4 מ״ג 8874.8 מ״ג
חלבון 14.5 גרם 115.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.2 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 13.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 23.6 מ״ג 188.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 205.8 מ״ג 1646.6 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)