אזעקת טרנד: חלה קלועה עם רוזמרין ובצל סגול
במצוות הטרנד הלוהט שבו קולעים ענפי עשבי תיבול בתוך חלות, שמציצים ממנה מכל צד, גם אנחנו הכנו חלה כזו. לזו יש גם הפתעות חבויות בפנים בדמות תערובת בצל סגול ורוזמרין מטוגנים בשמן זית והיא לא רק יפה, אלא גם נהדרת בטעמיה
במצוות הטרנד הלוהט שבו קולעים ענפי עשבי תיבול בתוך חלות, שמציצים ממנה מכל צד, גם אנחנו הכנו חלה כזו. לזו יש גם הפתעות חבויות בפנים בדמות תערובת בצל סגול ורוזמרין מטוגנים בשמן זית והיא לא רק יפה, אלא גם נהדרת בטעמיה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 767.8 קק״ל 2303.3 קק״לפחמימות 56.8 גרם 170.4 גרםשומן 56.1 גרם 168.3 גרםנתרן 3064.7 מ״ג 9194.0 מ״גחלבון 11.2 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 9.3 גרם 28.0 גרםכולסטרול 295.9 מ״ג 887.8 מ״גסידן 51.2 מ״ג 153.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 156.0 מ״ג 467.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות768
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 767.8 קק״ל 2303.3 קק״לפחמימות 56.8 גרם 170.4 גרםשומן 56.1 גרם 168.3 גרםנתרן 3064.7 מ״ג 9194.0 מ״גחלבון 11.2 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 9.3 גרם 28.0 גרםכולסטרול 295.9 מ״ג 887.8 מ״גסידן 51.2 מ״ג 153.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 156.0 מ״ג 467.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 768 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים קטניםקצוצים דק
-
2 כפות רוזמריןעלי רוזמרין קצוצים
בצק
אופן הכנה
- מטגנים במחבת קטנה עם שמן זית את הבצל והרוזמרין הקצוצים. מצננים.
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את כל חומרי הבצק ולשים על מהירות נמוכה (1) במשך 3 דקות.
- מוסיפים את תערובת הבצל והרוזמרין, מעבירים למהירות גבוהה (2) ולשים עוד 7 דקות.
- מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה ואת חום המיקסר למצב 2.
- משאירים את הבצק במיקסר לתפיחה של שעה.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-8 רצועות, מהן מכינים 2 חלות של 4 רצועות.
- אפשר גם לחלק את הבצק ל-9 רצועות, מהן מכינים 3 חלות של 3 רצועות.
- טובלים את ענפי הרוזמרין בשמן הזית או מרססים בספריי שמן זית.
- קולעים את הרצועות לחלה בצורת צמה.
- מניחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
- טורפים ביצה בקערה עם מלח ומים ומברישים בעדינות את החלות. גוזרים את ענפי הרוזמרין המשומנים ותוקעים בין קפלי החלה, כך שהם יציצו מעל. אפשר לפזר שומשום או פרג או שניהם.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
אופן הכנה
- מטגנים במחבת קטנה עם שמן זית את הבצל והרוזמרין הקצוצים. מצננים.
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את כל חומרי הבצק ולשים על מהירות נמוכה (1) במשך 3 דקות.
- מוסיפים את תערובת הבצל והרוזמרין, מעבירים למהירות גבוהה (2) ולשים עוד 7 דקות.
- מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה ואת חום המיקסר למצב 2.
- משאירים את הבצק במיקסר לתפיחה של שעה.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-8 רצועות, מהן מכינים 2 חלות של 4 רצועות.
- אפשר גם לחלק את הבצק ל-9 רצועות, מהן מכינים 3 חלות של 3 רצועות.
- טובלים את ענפי הרוזמרין בשמן הזית או מרססים בספריי שמן זית.
- קולעים את הרצועות לחלה בצורת צמה.
- מניחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
- טורפים ביצה בקערה עם מלח ומים ומברישים בעדינות את החלות. גוזרים את ענפי הרוזמרין המשומנים ותוקעים בין קפלי החלה, כך שהם יציצו מעל. אפשר לפזר שומשום או פרג או שניהם.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
הערות
- אם רוצים להקפיא חלק מהחלות, אז בשלב של אחרי הקליעה ולפני ההתפחה השנייה, אפשר לעטוף היטב את החלה בניילון נצמד ולהכניס למקפיא. אחרי ההפשרה, מניחים לתפיחה במשך שעה וחצי ואופים בתנור. הן יהיו נהדרות באותו אופן.
הערות
- אם רוצים להקפיא חלק מהחלות, אז בשלב של אחרי הקליעה ולפני ההתפחה השנייה, אפשר לעטוף היטב את החלה בניילון נצמד ולהכניס למקפיא. אחרי ההפשרה, מניחים לתפיחה במשך שעה וחצי ואופים בתנור. הן יהיו נהדרות באותו אופן.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
יצא נפלא!
דיאנה את מדהימה. תודה שצרפת תמונה!
יצא מעולה
תודה
איזה יופי! החלות יצאו לך מקסימות!