אזעקת טרנד: חלה קלועה עם רוזמרין ובצל סגול

במצוות הטרנד הלוהט שבו קולעים ענפי עשבי תיבול בתוך חלות, שמציצים ממנה מכל צד, גם אנחנו הכנו חלה כזו. לזו יש גם הפתעות חבויות בפנים בדמות תערובת בצל סגול ורוזמרין מטוגנים בשמן זית והיא לא רק יפה, אלא גם נהדרת בטעמיה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מילוי

בצק

קישוט

הברשה

אופן הכנה

  1. מטגנים במחבת קטנה עם שמן זית את הבצל והרוזמרין הקצוצים. מצננים.
  2. מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את כל חומרי הבצק ולשים על מהירות נמוכה (1) במשך 3 דקות.

    חלה1
    מוסיפים את שמן הזית לקערת המיקסר. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מוסיפים את תערובת הבצל והרוזמרין, מעבירים למהירות גבוהה (2) ולשים עוד 7 דקות.
  4. מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה ואת חום המיקסר למצב 2.
  5. משאירים את הבצק במיקסר לתפיחה של שעה.
  6. מוציאים את הבצק ומחלקים ל-8 רצועות, מהן מכינים 2 חלות של 4 רצועות.

    חלה9
    מוציאים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  7. אפשר גם לחלק את הבצק ל-9 רצועות, מהן מכינים 3 חלות של 3 רצועות.
  8. טובלים את ענפי הרוזמרין בשמן הזית או מרססים בספריי שמן זית.
  9. קולעים את הרצועות לחלה בצורת צמה.
    חלה2
    מחלקים את הבצק ל-8 רצועות, מהן מכינים 2 חלות של 4 רצועות. צילום: נמרוד סונדרס
    חלה3
    צילום: נמרוד סונדרס

    חלה4
    צילום: נמרוד סונדרס

  10. מניחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
  11. טורפים ביצה בקערה עם מלח ומים ומברישים בעדינות את החלות. גוזרים את ענפי הרוזמרין המשומנים ותוקעים בין קפלי החלה, כך שהם יציצו מעל. אפשר לפזר שומשום או פרג או שניהם.
    חלה5
    גוזרים את ענפי הרוזמרין המשומנים ותוקעים בין קפלי החלה, כך שהם יציצו מעל. צילום: נמרוד סונדרס
    חלה6
    מפזרים שומשום. צילום: נמרוד סונדרס
    חלה8
    חלה. צילום: נמרוד סונדרס

    חלה7
    צילום: נמרוד סונדרס

  12. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

    חלה10
    חלה קלועה עם רוזמרין, היש יפה ממנה? צילום: נמרוד סונדרס

הערות

  • אם רוצים להקפיא חלק מהחלות, אז בשלב של אחרי הקליעה ולפני ההתפחה השנייה, אפשר לעטוף היטב את החלה בניילון נצמד ולהכניס למקפיא. אחרי ההפשרה, מניחים לתפיחה במשך שעה וחצי ואופים בתנור. הן יהיו נהדרות באותו אופן.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 752.4 קק״ל 2257.1 קק״ל
פחמימות 56.7 גרם 170.1 גרם
שומן 55.0 גרם 165.0 גרם
נתרן 3036.9 מ״ג 9110.6 מ״ג
חלבון 9.9 גרם 29.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.5 גרם
שומן רווי 9.0 גרם 27.1 גרם
כולסטרול 253.7 מ״ג 761.2 מ״ג
סידן 46.2 מ״ג 138.5 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 143.4 מ״ג 430.1 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar