אינבולטינו של עוף ממולא, רוטב עגבניות טריות וקוסקוס
אינבולטינו של גלילי חזה עוף ממולאים בעוף טחון מתובל, מוגשים עם רוטב עגבניות שרי משגע עם אנשובי, אורגנו וצלפים ומנת קוסקוס להשלמת ארוחה נהדרת
אינבולטינו של גלילי חזה עוף ממולאים בעוף טחון מתובל, מוגשים עם רוטב עגבניות שרי משגע עם אנשובי, אורגנו וצלפים ומנת קוסקוס להשלמת ארוחה נהדרת
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1171.7 קק״ל 4686.7 קק״לפחמימות 77.9 גרם 311.6 גרםשומן 43.5 גרם 174.0 גרםנתרן 1432.2 מ״ג 5728.7 מ״גחלבון 113.8 גרם 455.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.2 גרםכולסטרול 138.4 מ״ג 553.4 מ״גסידן 94.6 מ״ג 378.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 816.4 מ״ג 3265.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות1172
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1171.7 קק״ל 4686.7 קק״לפחמימות 77.9 גרם 311.6 גרםשומן 43.5 גרם 174.0 גרםנתרן 1432.2 מ״ג 5728.7 מ״גחלבון 113.8 גרם 455.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.2 גרםכולסטרול 138.4 מ״ג 553.4 מ״גסידן 94.6 מ״ג 378.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 816.4 מ״ג 3265.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1172 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף ממולא
-
4 חזה עוף שלם בינוניים
-
300 גרם עוף טחון
-
2 כפות פירורי לחם
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות שמן זית
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
4 פילה אנשוביקצוצים
-
500 גרם עגבניות שריב-2 צבעים, חתוכות
-
4 כפות חומץ בן יין לבןאו חומץ בן יין אדום
-
1 גבעול רוזמרין
-
5 גבעולי פטרוזיליה
-
4 גבעולי בזיליקום
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 כף צלפים
-
2 כפות זיתים שחוריםמגולענים
קוסקוס
-
1 שקית קוסקוס דק
-
4 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
450 גרם מים רותחים
-
8 עלי בזיליקוםטריים
אופן הכנה
- מכינים את מלית העוף: בקערה מניחים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה ושמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- חותכים כל חזה עוף לשתי פרוסות עבות ומשטחים אותן באמצעות פטיש שניצלים בין שני ניירות סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מניחים מעט מהמלית בכל אסקלופ (פרוסת חזה עוף) ומגלגלים לגלילה, מייצבים עם קיסם או חוט קשירה.
- מכינים רוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית, ומטגנים את השום, הצ׳ילי והאנשובי. מוסיפים את העגבניות ואת החומץ המלח וסוכר.
- קוצצים את הרוזמרין ומוסיפים, קושרים את ענפי הפטרוזיליה והבזיליקום ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.
- במקביל, במחבת נפרדת, משחימים את הגלילות בשמן זית 2 דק’ מכל צד ומעבירים לרוטב.
- מוסיפים צלפים וזיתים ומבשלים יחד כ-15 דקות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים את הקוסקוס: בקערה מניחים את הקוסקוס, מערבבים עם שמן זית ומתבלים במלח. מוסיפים שמן זית מתובל בבזיליקום ועלי בזיליקום טריים לקוסקוס ירוק. מוסיפים מים רותחים ומכסים. מחכים מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- בצלחת הגשה מרכזית מניחים את הגלילות ורוטב העגבניותֿ ומגישים לצד קוסקוס.
אופן הכנה
- מכינים את מלית העוף: בקערה מניחים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה ושמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- חותכים כל חזה עוף לשתי פרוסות עבות ומשטחים אותן באמצעות פטיש שניצלים בין שני ניירות סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מניחים מעט מהמלית בכל אסקלופ (פרוסת חזה עוף) ומגלגלים לגלילה, מייצבים עם קיסם או חוט קשירה.
- מכינים רוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית, ומטגנים את השום, הצ׳ילי והאנשובי. מוסיפים את העגבניות ואת החומץ המלח וסוכר.
- קוצצים את הרוזמרין ומוסיפים, קושרים את ענפי הפטרוזיליה והבזיליקום ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.
- במקביל, במחבת נפרדת, משחימים את הגלילות בשמן זית 2 דק’ מכל צד ומעבירים לרוטב.
- מוסיפים צלפים וזיתים ומבשלים יחד כ-15 דקות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים את הקוסקוס: בקערה מניחים את הקוסקוס, מערבבים עם שמן זית ומתבלים במלח. מוסיפים שמן זית מתובל בבזיליקום ועלי בזיליקום טריים לקוסקוס ירוק. מוסיפים מים רותחים ומכסים. מחכים מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- בצלחת הגשה מרכזית מניחים את הגלילות ורוטב העגבניותֿ ומגישים לצד קוסקוס.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
יקירי, נראה מתכון מדהים אבל לא כשר. עוף ודג לא הולכים יחד היות ובהלכה היהודית שילוב כזה מקובל כמסוכן לבריאות
תודה רבה על תשומת הלב! מהידוע לנו אין בעיה עם עוף ודג יחד, אלא עניין של מנהגים שונים 🙂