אם אין לי מלי, מי לי? בורקס מצות של מלי מאירוב!
המתכון של מלי מאירוב לבורקס מצות קל להכנה עם מגוון מילויים טעימים שכל הילדים אוהבים. אם יצאתם לטיול בפסח או שסתם התחשק לכם לגוון את ארוחת הבוקר שלכם
המתכון של מלי מאירוב לבורקס מצות קל להכנה עם מגוון מילויים טעימים שכל הילדים אוהבים. אם יצאתם לטיול בפסח או שסתם התחשק לכם לגוון את ארוחת הבוקר שלכם
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.2 קק״ל 5212.1 קק״לפחמימות 17.1 גרם 171.5 גרםשומן 45.7 גרם 456.5 גרםנתרן 1528.8 מ״ג 15287.8 מ״גחלבון 24.8 גרם 248.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 11.1 גרם 111.4 גרםכולסטרול 57.8 מ״ג 577.8 מ״גסידן 314.1 מ״ג 3141.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 300.3 מ״ג 3002.6 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 29.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 43 דק׳
-
קלוריות521
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.2 קק״ל 5212.1 קק״לפחמימות 17.1 גרם 171.5 גרםשומן 45.7 גרם 456.5 גרםנתרן 1528.8 מ״ג 15287.8 מ״גחלבון 24.8 גרם 248.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 11.1 גרם 111.4 גרםכולסטרול 57.8 מ״ג 577.8 מ״גסידן 314.1 מ״ג 3141.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 300.3 מ״ג 3002.6 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 29.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 43 דק׳ | קלוריות 521 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 מצות בינוניות
טיגון
-
1 1/2 כוסות שמן קנולה
מילוי גבינות
-
200 גרם גבינה צהובה 22%עמק מגורדת
-
200 גרם גבינה בולגריתאו כל גבינה אחרת שאוהבים
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מילוי פירה
-
1 בצל גדולמטוגן
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כף חמאה
-
1 כפית מלח דק
מילוי בולגרית ותרד
-
200 גרם גבינה בולגרית
-
150 גרם עלי תרדקצוצים
מילוי בשר
-
1 בצל גדול
-
250 גרם בשר בקר טחוןמטוגן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מרטיבים את המצות מתחת לברז. מחזיקים את כולן בצורה אנכית ומרטיבים היטב, גם בין הפתחים. כשהמצות נוטפות מים מעבירים למגבת, עוטפים את המצות ונותנים להן לנוח בתוך המגבת לחצי שעה או יותר.
- בינתיים מכינים מילוי: אני הפעם בחרתי במילוי הראשון, אבל ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים. בקערה מערבבים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת, מעט פלפל שחור וקורט מלח.
- חותכים את המצות, כל מצה ל-4 מרובעים שווים.
- על כל 2 מרובעים מניחים כפית מהמלית, מקפלים למשולש, מפזרים קצת מלח ומהדקים היטב.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים.
אופן הכנה
- מרטיבים את המצות מתחת לברז. מחזיקים את כולן בצורה אנכית ומרטיבים היטב, גם בין הפתחים. כשהמצות נוטפות מים מעבירים למגבת, עוטפים את המצות ונותנים להן לנוח בתוך המגבת לחצי שעה או יותר.
- בינתיים מכינים מילוי: אני הפעם בחרתי במילוי הראשון, אבל ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים. בקערה מערבבים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת, מעט פלפל שחור וקורט מלח.
- חותכים את המצות, כל מצה ל-4 מרובעים שווים.
- על כל 2 מרובעים מניחים כפית מהמלית, מקפלים למשולש, מפזרים קצת מלח ומהדקים היטב.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים.
הערות
- אפשר לטבול כל משולש בביצה עם טיפה מלח ורק אז להעביר לטיגון.
הערות
- אפשר לטבול כל משולש בביצה עם טיפה מלח ורק אז להעביר לטיגון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (75)
נרשם שמניחים רק על 2 ריבועים מהמילית מה עושים עם הנוספים האם מקפלים אותם יחד לסגירה סופית?
כן 🙂
מלמ התגעגענו… המתכונים שלך פשוט קלילים וטעימים ברמות..אני כבר הולכת להכין את המתכון עם מילוי בשר.. תודה יקירה ומועדים לשמחה..