ארוחת רושם: פרגיות ממולאות בקינואה
קבלו מתכון שיגעון של יהודה עמר, פרגיות ממולאות בקינואה וירקות, צלויות ברוטב שום ודבש אלוהי שמעניק להן גוון שחום ועשיר. פרגיות עסיסיות במילוי טעים בטירוף שנחטפות במהירות!
קבלו מתכון שיגעון של יהודה עמר, פרגיות ממולאות בקינואה וירקות, צלויות ברוטב שום ודבש אלוהי שמעניק להן גוון שחום ועשיר. פרגיות עסיסיות במילוי טעים בטירוף שנחטפות במהירות!
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.8 קק״ל 2678.4 קק״לפחמימות 234.4 גרם 2343.7 גרםסוכר 230.0 גרם 2300.1 גרםשומן 227.1 גרם 2271.4 גרםנתרן 442.5 מ״ג 4425.2 מ״גחלבון 228.2 גרם 2281.6 גרםסיבים תזונתיים 227.3 גרם 2272.8 גרםשומן רווי 226.8 גרם 2268.0 גרםכולסטרול 226.8 מ״ג 2268.0 מ״גסידן 230.2 מ״ג 2302.2 מ״גברזל 227.1 מ״ג 2270.9 מ״גאשלגן 263.4 מ״ג 2634.0 מ״גאבץ 227.0 מ״ג 2269.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות268
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.8 קק״ל 2678.4 קק״לפחמימות 234.4 גרם 2343.7 גרםסוכר 230.0 גרם 2300.1 גרםשומן 227.1 גרם 2271.4 גרםנתרן 442.5 מ״ג 4425.2 מ״גחלבון 228.2 גרם 2281.6 גרםסיבים תזונתיים 227.3 גרם 2272.8 גרםשומן רווי 226.8 גרם 2268.0 גרםכולסטרול 226.8 מ״ג 2268.0 מ״גסידן 230.2 מ״ג 2302.2 מ״גברזל 227.1 מ״ג 2270.9 מ״גאשלגן 263.4 מ״ג 2634.0 מ״גאבץ 227.0 מ״ג 2269.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 268 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 סטייק פרגיתמפורקים מעצמות, עם עור
-
1 כוס קינואה
-
או טריים
-
1 כרוב לבןחתוך לרצועות
-
2 גזריםמגורדים
-
1 בצלמגורד
-
חופן פטריות פורטובלוחתוכות לקוביות
-
1 חבילה נבטים סיניים
-
טיפה פלפל שחור טחון
-
3 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
4 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: מכניסים את הקינואה לסיר יחד עם שתי כוסות מים רותחים.
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות במכסה סגור.
- מאדים את הירקות במחבת גדולה על אש גבוהה, ומקפיצים אותם מעט יחד עם רוטב הסויה עד שהם מאבדים נפח, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הקינואה לתערובת הירקות ומערבבים היטב.
- פורסים פרגית אחת על משטח העבודה עם העור כלפי מטה, יוצרים כדור מהתערובת ומניחים במרכז.
- מקפלים כמו מעטפה את הפרגית על כדור המילוי.
- מסדרים את הפרגיות על תבנית עם נייר אפייה כשהקיפול כלפי מטה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
- מוציאים את התבנית ומוציאים את הנוזלים שבתבנית.
- מורחים בעזרת מברשת מעל הפרגיות רוטב שום ודבש וצולים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 6 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: מכניסים את הקינואה לסיר יחד עם שתי כוסות מים רותחים.
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות במכסה סגור.
- מאדים את הירקות במחבת גדולה על אש גבוהה, ומקפיצים אותם מעט יחד עם רוטב הסויה עד שהם מאבדים נפח, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הקינואה לתערובת הירקות ומערבבים היטב.
- פורסים פרגית אחת על משטח העבודה עם העור כלפי מטה, יוצרים כדור מהתערובת ומניחים במרכז.
- מקפלים כמו מעטפה את הפרגית על כדור המילוי.
- מסדרים את הפרגיות על תבנית עם נייר אפייה כשהקיפול כלפי מטה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
- מוציאים את התבנית ומוציאים את הנוזלים שבתבנית.
- מורחים בעזרת מברשת מעל הפרגיות רוטב שום ודבש וצולים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 6 דקות נוספות.
הערות
- אפשר להכין גרסה צמחונית של המנה עם עלי כרוב במקום הפרגיות. לוקחים עלי כרוב ומבשלים אותם במים, ואז מגלגלים את התערובת בעלי הכרוב.
הערות
- אפשר להכין גרסה צמחונית של המנה עם עלי כרוב במקום הפרגיות. לוקחים עלי כרוב ומבשלים אותם במים, ואז מגלגלים את התערובת בעלי הכרוב.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
במה אפשר להחליף את הקינואה? באורז, בורגול?
כן אפשר להחליף את הקינואה באורז או בורגול.