מלך שולחן השבת – בורקס בשר פיקנטי של משה שגב
כולם כבר מכירים מילוי של תפוחי אדמה, גבינה או תרד - משה שגב עם מתכון מקורי של בורקס בשר מעט פיקנטי. מכינים מבצק עלים מוכן בזריזות ובקלות
כולם כבר מכירים מילוי של תפוחי אדמה, גבינה או תרד - משה שגב עם מתכון מקורי של בורקס בשר מעט פיקנטי. מכינים מבצק עלים מוכן בזריזות ובקלות
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1561.6 קק״ל 6246.6 קק״לפחמימות 176.9 גרם 707.5 גרםשומן 85.1 גרם 340.4 גרםנתרן 1073.2 מ״ג 4292.8 מ״גחלבון 74.4 גרם 297.7 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 53.9 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרםכולסטרול 214.9 מ״ג 859.4 מ״גסידן 113.5 מ״ג 454.0 מ״גברזל 23.2 מ״ג 92.9 מ״גאשלגן 938.5 מ״ג 3754.1 מ״גאבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1562
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1561.6 קק״ל 6246.6 קק״לפחמימות 176.9 גרם 707.5 גרםשומן 85.1 גרם 340.4 גרםנתרן 1073.2 מ״ג 4292.8 מ״גחלבון 74.4 גרם 297.7 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 53.9 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרםכולסטרול 214.9 מ״ג 859.4 מ״גסידן 113.5 מ״ג 454.0 מ״גברזל 23.2 מ״ג 92.9 מ״גאשלגן 938.5 מ״ג 3754.1 מ״גאבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1562 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
5 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
100 גרם בשר כבש טחוןאו עוד בשר בקר טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אריסה
-
1 חופן כוסברה
בצק
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1 ביצה L
-
1 כוס שומשום
הגשה
לאפייה:
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מכינים את המילוי: שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. קוצצים ושומרים בצד.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים ומגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה. קוצצים דק את הכוסברה.
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה המגורד ומזהיבים.
- מוסיפים את שני סוגי הבשר ומתחילים לפורר אותם בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את הפלפל החריף לפי רמת החריפות הרצויה, את השום, הכמון והאריסה ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה עם מעט מאוד נוזלים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים. מקררים על מנת שהמלית לא תהיה חמה בעת המילוי.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח עבודה מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית.
- בקערית קטנה טורפים את הביתה ומורחים מסביב למלית על דפנות הבצק ומקפלים לשתיים. בעזרת לחיצת מזלג מהדקים את דפנות הבצק.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבורקס לתבנית ומורחים עם המברשת בביצה. מפזרים את השומשום ואופים כ-20-30 דקות עד שהבורקס תופח ומקבל גוון חום.
- מצננים כ-10 דקות ומגישים על גבי נייר אפייה מקומט עם טחינה גולמית ומלפפון חמוץ.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מכינים את המילוי: שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. קוצצים ושומרים בצד.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים ומגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה. קוצצים דק את הכוסברה.
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה המגורד ומזהיבים.
- מוסיפים את שני סוגי הבשר ומתחילים לפורר אותם בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את הפלפל החריף לפי רמת החריפות הרצויה, את השום, הכמון והאריסה ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה עם מעט מאוד נוזלים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים. מקררים על מנת שהמלית לא תהיה חמה בעת המילוי.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח עבודה מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית.
- בקערית קטנה טורפים את הביתה ומורחים מסביב למלית על דפנות הבצק ומקפלים לשתיים. בעזרת לחיצת מזלג מהדקים את דפנות הבצק.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבורקס לתבנית ומורחים עם המברשת בביצה. מפזרים את השומשום ואופים כ-20-30 דקות עד שהבורקס תופח ומקבל גוון חום.
- מצננים כ-10 דקות ומגישים על גבי נייר אפייה מקומט עם טחינה גולמית ומלפפון חמוץ.
הערות
- אם מעדיפים בורקס לא פיקנטי, מוותרים על הפלפל החריף במילוי
הערות
- אם מעדיפים בורקס לא פיקנטי, מוותרים על הפלפל החריף במילוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן