גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 166.1 קק״ל 664.4 קק״לפחמימות 14.4 גרם 57.5 גרםשומן 11.2 גרם 44.7 גרםנתרן 1084.9 מ״ג 4339.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.0 מ״ג 295.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 514.3 מ״ג 2057.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 166.1 קק״ל 664.4 קק״לפחמימות 14.4 גרם 57.5 גרםשומן 11.2 גרם 44.7 גרםנתרן 1084.9 מ״ג 4339.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.0 מ״ג 295.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 514.3 מ״ג 2057.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״גסגור
גיאורגיה היא ארץ עשירה מאד בירקות ירוקים, מגדלים בכל בית עם גינה וללא גינה את כל הירקות הירוקים, כך שירקות ירוקים הוא אלמנט שיופיע בצורות שונות כמעט בכל ארוחה גיאורגית.
אגוזים הם חומר גלם שמאד מזוהה עם האוכל הגיאורגי, והשילוב של ירוקים ואגוזים הוא סימן היכר למנות גיאורגיות.
בגלל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים יש אין ספור מנות טבעוניות מסורתיות בתפריט הגיאורגי.
המתכון של גלילות זוקיני היא אינטרפרטציה אישית שלי, שילבתי במנה המסורתית את אחד הירקות האהובים עליי ושניתן להשיג כמעט לאורך כל השנה.
המנה הזו אהובה עליי במיוחד גם מכיוון שהיא מנה טבעונית וגם משום השילוב של הבית שלי, שהוא יותר מסורתי, ושל ארץ זבת חלב ודבש.
צילום: נמרוד גנישר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 166 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול.
- טוחנים את האגוזים.
- מערבבים יחד את כל החומרים, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה אחידה.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- את הזוקיני פורסים על גבי מנדולינה לפרוסות דקות מאד.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי נייר אפייה. מפזרים כף שמן זית ומלח גס, מחכים שהזוקיני יתרכך בערך 15 דקות.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני הרכות אחת על השנייה בחפיפה כאשר שליש מכל פרוסה מכסה את הפרוסה הקודמת (ראו תמונה).
- בקצה של פרוסות זוקיני המסודרות מניחים את המלית, מגלגלים לגלילה.
- מפזרים רימונים, מטפטפים כף של מיץ רימון.
אופן הכנה
- שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול.
- טוחנים את האגוזים.
- מערבבים יחד את כל החומרים, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה אחידה.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- את הזוקיני פורסים על גבי מנדולינה לפרוסות דקות מאד.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי נייר אפייה. מפזרים כף שמן זית ומלח גס, מחכים שהזוקיני יתרכך בערך 15 דקות.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני הרכות אחת על השנייה בחפיפה כאשר שליש מכל פרוסה מכסה את הפרוסה הקודמת (ראו תמונה).
- בקצה של פרוסות זוקיני המסודרות מניחים את המלית, מגלגלים לגלילה.
- מפזרים רימונים, מטפטפים כף של מיץ רימון.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
היי. נראה נהדר . לא אופים את הזו קיני? ככה חי ומה פיזרת בצלחת ליד נראה מרהיב