-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 739.3 קק״ל 17742.1 קק״לפחמימות 83.2 גרם 1997.6 גרםשומן 48.0 גרם 1151.7 גרםנתרן 104.9 מ״ג 2517.2 מ״גחלבון 10.6 גרם 254.9 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 97.9 גרםשומן רווי 25.3 גרם 606.5 גרםכולסטרול 143.4 מ״ג 3442.4 מ״גסידן 89.4 מ״ג 2146.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 56.7 מ״גאשלגן 292.4 מ״ג 7017.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 35.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעה ו-20 דק׳כולל 14 שעות
-
קלוריות739
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 739.3 קק״ל 17742.1 קק״לפחמימות 83.2 גרם 1997.6 גרםשומן 48.0 גרם 1151.7 גרםנתרן 104.9 מ״ג 2517.2 מ״גחלבון 10.6 גרם 254.9 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 97.9 גרםשומן רווי 25.3 גרם 606.5 גרםכולסטרול 143.4 מ״ג 3442.4 מ״גסידן 89.4 מ״ג 2146.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 56.7 מ״גאשלגן 292.4 מ״ג 7017.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 35.0 מ״גסגור
עם המתכון הזה – לא תצטרכו להוציא מאות שקלים על עוגה מעוצבת! תומר אומנסקי מביא לכם מתכון של עוגת שוקולד ליום הולדת שמכינים בכיף ומקשטים איך שרק רוצים. עוגה עשירה בשוקולד עם קרם מהמם ומתוק בצבעי חום וכחול לעיצוב דובי שובב וחמוד!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה ו-20 דק׳ | זמן כולל 14 שעות | קלוריות 739 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגות שוקולד
-
400 גרם חמאה רכה
-
800גרם או 4 כוסות סוכר לבן
-
8 ביצים L
-
560גרם או 4 כוסות קמח לבן
-
200גרם או 1 1/2 כוסות אבקת קקאו
-
20גרם או 2 שקיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דק
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולה
-
480מ"ל או 2 כוסות חלב 3%
קרם שוקולד
-
750 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
200 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם אבקת סוכר
-
40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
קרם שוקולד לבן
-
500 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
200 גרם שוקולד לבן
-
40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
לזילוף (לא חובה)
-
לזילוף (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את עוגות השוקולד: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומאחדים. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים לאיחוד.
- מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ, מחלקים את בלילת העוגה באופן שווה לשתי התבניות ואופים במשך שעה. בודקים עם קיסם שהעוגות מוכנות - אם הקיסם יבש, העוגות מוכנות, אם הקיסם לח עם פירורים, יש לאפות את העוגות כמה דקות נוספות עד לקבלת קיסם יבש.
- מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד המריר ואבקת הסוכר. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
- מכינים את קרם השוקולד הלבן: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד הלבן. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
- חותכים את העוגות: את העוגה הראשונה מיישרים מלמעלה כדי שלא תהיה קמורה ומניחים במרכז המגש. מהעוגה השנייה יוצרים את אזני הדובי והפפיון: קורצים מהעוגה שני עיגולים בקוטר 8 ס”מ. לצורך הכנת הפפיון יוצרים טרפז שאורך קצה אחד שלו הוא 2.5 ס”מ, הקצה השני אורכו 8 ס”מ ובין קצה לקצה יש 10 ס”מ.
- מעצבים את העוגה: מניחים בחלק העליון של העוגה השלמה את שני העיגולים כאוזניים למטה מניחים את שתי החתיכות בצורה של פפיון - כשהצלעות באורך 2.5 ס”מ צמודות אחת לשנייה.
- שומרים שליש מקרם השוקולד הלבן בצד ושמים צבע מאכל כחול בשני שליש קרם השוקולד הלבן הנותר. עם קרם השוקולד הלבן מזלפים עיגול בקוטר 8 ס”מ במרכז העוגה אשר משמש כפנים. את יתרת הקרם הלבן מורחים על יתר חתיכות העוגה בשכבה דקה דקה על מנת להחליק את העוגות ו”לכלוא” את כל הפירורים בפנים.
- מצפים את הפפיון בקרם הכחול ובקצוות שלו מזלפים קישוט קצפת עם צנתר משונן. מסדרים סוכריות צבעוניות.
- מעבירים את קרם השוקולד החום לשקית זילוף עם צנתר משונן או פרח לבחירתכם. מזלפים את “פרוות” הדוב ושומרים על העיגול הלבן באמצע ללא זילוף. על העיגול הלבן מניחים אף ממטבע שוקולד או זילוף שוקולד מריר, את הפה גם כן משוקולד מריר מזולף או מסוכריית גומי. את העיניים מזלפים משוקולד מריר ושוקולד לבן.
אופן הכנה
- מכינים את עוגות השוקולד: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומאחדים. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים לאיחוד.
- מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ, מחלקים את בלילת העוגה באופן שווה לשתי התבניות ואופים במשך שעה. בודקים עם קיסם שהעוגות מוכנות - אם הקיסם יבש, העוגות מוכנות, אם הקיסם לח עם פירורים, יש לאפות את העוגות כמה דקות נוספות עד לקבלת קיסם יבש.
- מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד המריר ואבקת הסוכר. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
- מכינים את קרם השוקולד הלבן: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד הלבן. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
- חותכים את העוגות: את העוגה הראשונה מיישרים מלמעלה כדי שלא תהיה קמורה ומניחים במרכז המגש. מהעוגה השנייה יוצרים את אזני הדובי והפפיון: קורצים מהעוגה שני עיגולים בקוטר 8 ס”מ. לצורך הכנת הפפיון יוצרים טרפז שאורך קצה אחד שלו הוא 2.5 ס”מ, הקצה השני אורכו 8 ס”מ ובין קצה לקצה יש 10 ס”מ.
- מעצבים את העוגה: מניחים בחלק העליון של העוגה השלמה את שני העיגולים כאוזניים למטה מניחים את שתי החתיכות בצורה של פפיון - כשהצלעות באורך 2.5 ס”מ צמודות אחת לשנייה.
- שומרים שליש מקרם השוקולד הלבן בצד ושמים צבע מאכל כחול בשני שליש קרם השוקולד הלבן הנותר. עם קרם השוקולד הלבן מזלפים עיגול בקוטר 8 ס”מ במרכז העוגה אשר משמש כפנים. את יתרת הקרם הלבן מורחים על יתר חתיכות העוגה בשכבה דקה דקה על מנת להחליק את העוגות ו”לכלוא” את כל הפירורים בפנים.
- מצפים את הפפיון בקרם הכחול ובקצוות שלו מזלפים קישוט קצפת עם צנתר משונן. מסדרים סוכריות צבעוניות.
- מעבירים את קרם השוקולד החום לשקית זילוף עם צנתר משונן או פרח לבחירתכם. מזלפים את “פרוות” הדוב ושומרים על העיגול הלבן באמצע ללא זילוף. על העיגול הלבן מניחים אף ממטבע שוקולד או זילוף שוקולד מריר, את הפה גם כן משוקולד מריר מזולף או מסוכריית גומי. את העיניים מזלפים משוקולד מריר ושוקולד לבן.
הערות
- העוגה חייבת להישמר במקרר.
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- ניתן לפרוס את העוגות באמצע ולמלא אותן בשכבה נוספת של קרם.
הערות
- העוגה חייבת להישמר במקרר.
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- ניתן לפרוס את העוגות באמצע ולמלא אותן בשכבה נוספת של קרם.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן