החורף בא וחייבים משהו מנחם? סינמון רולז – שבלולי קינמון ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 68.8 גרם 68.8 גרםשומן 113.6 גרם 113.6 גרםנתרן 1043.5 מ״ג 1043.5 מ״גחלבון 60.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 10.2 גרםשומן רווי 33.7 גרם 33.7 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 411.3 מ״ג 411.3 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 905.8 מ״ג 905.8 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1755
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 68.8 גרם 68.8 גרםשומן 113.6 גרם 113.6 גרםנתרן 1043.5 מ״ג 1043.5 מ״גחלבון 60.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 10.2 גרםשומן רווי 33.7 גרם 33.7 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 411.3 מ״ג 411.3 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 905.8 מ״ג 905.8 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
החורף מתחיל להראות את אותותיו והערבים החלו להיות קרירים ונעימים.
התחושה הזו תמיד מובילה אותי לכוס התה המושלמת זו שיושבת בול עם המתוק המפנק והמחבק.
קינמון תמיד מזכיר לי חורף, ויש סיבה לכך הוא מחמם, מרגיע ומחזק את הרצון להתכנס מעט ולהתחיל להרגיש את החורף בגופנו.
מעבר לרצון לקינמון, אני חולמת על ה”סינמון רולס” האלה כבר המון זמן, הנוסחה של המתכון הייתה לי ברורה, הוא חייב להיות קל רך ו”קינמוני” , לא מתוק מידי ולא כבד מידי.
בקיצור פשוט ומדויק.
כל שנותר הוא לחמם את התנור ואת הגוף להתחיל במלאכת ההכנה ולהתפנק עם הכוס תה הכי מחבקת וכיפית שיש לערבים הקרירים הללו להציע.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1755 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
5 ביצים L
-
6 כפות טחינה גולמית
-
1 כף שמן קוקוס
-
3 כפות סירופ מייפלאו דבש
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף קורנפלוראו קמח טפיוקה
מלית
-
1 כף גדושה קינמון טחון
-
2 כפות קמח שקדים
-
1 כף חלב קוקוסאו כל חלב אחר
-
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
- משמנים עם מעט שמן קוקוס תבנית שקעים (מאפינס) ומניחים בצד.
- מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן קוקוס, טחינה, מייפל, תמצית וניל, אבקת אפיה, וקורנפלור.
- בתבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת במעט שמן קוקוס משטחים את הבלילה הדלילה שיצאה לנו לשכבה דקה ואחידה .
- אופים את הבלילה למשך 3-4 דקות עד שהחלק העליון שלה יבש למגע ולא נדבק לאצבע.
- מוציאים מהתנור את התבנית ומורידים את נייר האפיה עם הבצק מהתבנית למשטח העבודה.
- מפרידים את הבצק מנייר האפיה ומורחים עליו את המלית של הקינמון, חשוב מאוד למרוח אותה כשהבצק חם מאוד.
- מגלגלים את הבצק במהודק. חותכים את נחש הבצק לפרוסות בעובי 4 ס״מ אצבעות ומסדרים כל חתיכה בתבנית השקעים המשומנת שהכנו. אפשר לרפד במנז’טים המהממים האלה.
- אופים בתבנית השקעים למשך 10 דקות על 180 מעלות טורבו.
- השבלולים מוכנים כשהם זהובים ויבשים.
- מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מתבנית השקעים.
- מניחים על צלחת, ומזלפים את הציפוי בתנועות קבועות של תזוזה מימין לשמאל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
- משמנים עם מעט שמן קוקוס תבנית שקעים (מאפינס) ומניחים בצד.
- מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן קוקוס, טחינה, מייפל, תמצית וניל, אבקת אפיה, וקורנפלור.
- בתבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת במעט שמן קוקוס משטחים את הבלילה הדלילה שיצאה לנו לשכבה דקה ואחידה .
- אופים את הבלילה למשך 3-4 דקות עד שהחלק העליון שלה יבש למגע ולא נדבק לאצבע.
- מוציאים מהתנור את התבנית ומורידים את נייר האפיה עם הבצק מהתבנית למשטח העבודה.
- מפרידים את הבצק מנייר האפיה ומורחים עליו את המלית של הקינמון, חשוב מאוד למרוח אותה כשהבצק חם מאוד.
- מגלגלים את הבצק במהודק. חותכים את נחש הבצק לפרוסות בעובי 4 ס״מ אצבעות ומסדרים כל חתיכה בתבנית השקעים המשומנת שהכנו. אפשר לרפד במנז’טים המהממים האלה.
- אופים בתבנית השקעים למשך 10 דקות על 180 מעלות טורבו.
- השבלולים מוכנים כשהם זהובים ויבשים.
- מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מתבנית השקעים.
- מניחים על צלחת, ומזלפים את הציפוי בתנועות קבועות של תזוזה מימין לשמאל.
תגובות (19)
היי נראה מדהים,איזה מילוי אפשר במקום קינמון?
היי, כמה ימים אפשר להשאיר את הסינמון רולז?תודה
היי, אפשר לאחסן את הסינמון רולז בקופסא אטומה עד 3 ימים (אחרי כם יאבדו מהטריות ויתקשו).