במיוחד לפסח! מאפינס פטריות וגבינות שכולם אוהבים
את חג הפסח הזה נחגוג יותר בקטן, אבל גם חג ביתי וצנוע זקוק למתכונים שעושים טוב על הלב. אז הנה, מאפינס פטריות מיוחדים לפסח שיעשו לכם תחושה חגיגית בבטן ובנשמה
את חג הפסח הזה נחגוג יותר בקטן, אבל גם חג ביתי וצנוע זקוק למתכונים שעושים טוב על הלב. אז הנה, מאפינס פטריות מיוחדים לפסח שיעשו לכם תחושה חגיגית בבטן ובנשמה
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.9 קק״ל 2662.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 132.7 גרםסוכר 8.9 גרם 106.6 גרםשומן 25.0 גרם 300.6 גרםנתרן 431.7 מ״ג 5179.9 מ״גחלבון 17.2 גרם 205.9 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 90.3 גרםשומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרםכולסטרול 83.6 מ״ג 1003.4 מ״גסידן 67.3 מ״ג 807.5 מ״גברזל 7.5 מ״ג 90.4 מ״גאשלגן 82.3 מ״ג 988.1 מ״גאבץ 7.5 מ״ג 89.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות222
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.9 קק״ל 2662.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 132.7 גרםסוכר 8.9 גרם 106.6 גרםשומן 25.0 גרם 300.6 גרםנתרן 431.7 מ״ג 5179.9 מ״גחלבון 17.2 גרם 205.9 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 90.3 גרםשומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרםכולסטרול 83.6 מ״ג 1003.4 מ״גסידן 67.3 מ״ג 807.5 מ״גברזל 7.5 מ״ג 90.4 מ״גאשלגן 82.3 מ״ג 988.1 מ״גאבץ 7.5 מ״ג 89.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 222 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לטיגון הירקות:
-
4 כפות שמן זית
למאפינס:
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןקצוצות דק
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 בצל ירוקקצוצים לטבעות דקות. אפשר להחליף בעירית קצוצה.
-
1 שן שוםכתושה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%אפשר להשתמש ביוגורט
-
200 גרם גבינת פטה 5%מפוררת. אפשר להשתמש בגבינה בולגרית או בגבינה צפתית
-
200 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת. ניתן להשתמש בקשקוואל, טל העמק, נועם או בכל גבינה צהובה שיש
-
1 כף בזיליקוםטרי קצוץ (לא חובה)
-
3 כפות שמן זית
-
3 ביצים L
-
1 כף מרק פטריותקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 קופסה תערובת קניידל קנור
-
1/2 מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת השום. מטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות עד הפטריות מאבדות את מרבית הנוזלים. מקררים את התערובת מעט.
- מערבבים את כל יתר החומרים בקערה (התבלינים, הגבינות, אבקת הקניידלעך והביצים), מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל.
- משמנים תבנית שקעים.
- מוזגים את הבלילה בעזרת מצקת קטנה לתבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
- ניתן להכניס את המאפינס למנג’טים מנייר, שיהיה חגיגי ומקסים.
- מגישים עם סלט ירקות, טחינה או יוגורט. אפשר לאכול גם בטמפרטורת החדר ביום המחרת.
אופן הכנה
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת השום. מטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות עד הפטריות מאבדות את מרבית הנוזלים. מקררים את התערובת מעט.
- מערבבים את כל יתר החומרים בקערה (התבלינים, הגבינות, אבקת הקניידלעך והביצים), מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל.
- משמנים תבנית שקעים.
- מוזגים את הבלילה בעזרת מצקת קטנה לתבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
- ניתן להכניס את המאפינס למנג’טים מנייר, שיהיה חגיגי ומקסים.
- מגישים עם סלט ירקות, טחינה או יוגורט. אפשר לאכול גם בטמפרטורת החדר ביום המחרת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
יצא טעים ומקורי
האם אפשר לוותר על תערובת הקניידל ובמקום זה להכניס קמח מצה כשל”פ?
בהחלט אפשר