חגיגה בפה: עוגת מעמול בשכבות
פרח רסלאן מכינה עוגת מעמול בשכבות מושקעת בטירוף והכי טעימה! שכבת פיסטוק ואגוזים עם שכבת מלבי רכה במרכז ואת הכל עוטף בצק פריך ומתפצח
פרח רסלאן מכינה עוגת מעמול בשכבות מושקעת בטירוף והכי טעימה! שכבת פיסטוק ואגוזים עם שכבת מלבי רכה במרכז ואת הכל עוטף בצק פריך ומתפצח
- פרח רסלאן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10789.3 קק״ל 10789.3 קק״לפחמימות 963.9 גרם 963.9 גרםשומן 576.7 גרם 576.7 גרםנתרן 1409.1 מ״ג 1409.1 מ״גחלבון 172.3 גרם 172.3 גרםסיבים תזונתיים 90.8 גרם 90.8 גרםשומן רווי 149.5 גרם 149.5 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 76.5 מ״גסידן 1781.5 מ״ג 1781.5 מ״גברזל 35.9 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 8001.4 מ״ג 8001.4 מ״גאבץ 30.3 מ״ג 30.3 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות10789
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10789.3 קק״ל 10789.3 קק״לפחמימות 963.9 גרם 963.9 גרםשומן 576.7 גרם 576.7 גרםנתרן 1409.1 מ״ג 1409.1 מ״גחלבון 172.3 גרם 172.3 גרםסיבים תזונתיים 90.8 גרם 90.8 גרםשומן רווי 149.5 גרם 149.5 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 76.5 מ״גסידן 1781.5 מ״ג 1781.5 מ״גברזל 35.9 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 8001.4 מ״ג 8001.4 מ״גאבץ 30.3 מ״ג 30.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 10789 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
450 גרם סולתקמח סולת דק - אפשר לטחון במטחנת תבלינים או להשתמש בקמח פסטה
-
25 גרם קמח לבן
-
25 גרם סולת
-
250 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחרכה
-
1/2 כפית שמרים יבשים
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפות מי זהר
-
1 1/2 כפיות מי ורדים
-
1 קורט מלח דק
שכבת פיסטוק
-
400 גרם פיסטוקים טבעייםטחונים
-
1/3 כוס סירופ סוכר
-
1/2 כפית הל טחון
-
1 כף מי זהר
שכבת אגוזים
-
400 גרם אגוזי מלך טחונים
-
1/3 כוס מי סוכר
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מי זהר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים הקמחים עם הבלובנד ומאחדים בתנועה סיבובית בין כפות הידיים.
- מוסיפים סוכר ושוב ממשיכים באותה תנועה סיבובית. בסוף מוסיפים המי זהר והורדים ומאחדים לבצק אחיד - אם יבש מדי מוסיפים כף נוזל ומעבירים למקרר לנוח.
- מכינים סירופ סוכר: מבשלים על אש נמוכה בסיר קטן את הסוכר והמים כ-5-6 דקות עד שהסירופ מעט מסמיך. משתמשים בו קר/ טמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם מלבי: מערבבים את כל המצרכים בסיר קטן לפני שמעלים על האש.
- מעלים על האש ומערבבים כל הזמן עד שהכל נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3 דקות על אש נמוכה מהרגע שמתחילים לראות בועות ועד שמתקבל קרם סמיך. שימו לב להרבב על הזמן כדי שהקרם לא ישרף.
- מורידים מהאש, מניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע הווצרות של קרום בעת הקירור. משאירים את הקרם להתקרר לפני השימוש.
- מכינים את שכבת הפיסטוק והאגוזים: מערבבים את המצרכים של כל שכבה בקערה נפרדת היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה שאותה ניתן לרדד בעזרת מערוך בין שתי ניירות אפייה לגודל המתאים.
- מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את ל-2 חלקים שווים.
- מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה עד לגודל המתאים של התבנית (26 ס”מ).
- מעבירים את הבצק לתחתית התבנית, מסדרים ומהדקים מעט.
- מעבירים את שכבת האגוזים על שכבת הבצק הראשונה.
- מניחים מעל את הקרם מלבי, ומעליו את שכבת הפיסטוקים.
- פותחים את שכבת הבצק השנייה ומניחים מעל.
- מקשטים (לא חובה): צובטים בעזרת צבט לצורה החגיגית שאוהבים, ניתן ליצור חריצים עדינים לאורך ולרוחב בעזרת מזלג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות עד להזהבה יפה. בערך 30-35 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים עד להתייצבות מלאה - חותכים את העוגה רק כאשר היא קרה לחלוטין.
- מומלץ להכין יום לפני ולשמור במקרר או לשמור לצנן כמה שעות (3-4 שעות) לפני החיתוך.
- חותכים: מסמנים וחותכים לריבועים בעזרת שפכטל מלמעלה וישר למטה. בשביל לא לפגוע בשכבות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים ליד קפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים הקמחים עם הבלובנד ומאחדים בתנועה סיבובית בין כפות הידיים.
- מוסיפים סוכר ושוב ממשיכים באותה תנועה סיבובית. בסוף מוסיפים המי זהר והורדים ומאחדים לבצק אחיד - אם יבש מדי מוסיפים כף נוזל ומעבירים למקרר לנוח.
- מכינים סירופ סוכר: מבשלים על אש נמוכה בסיר קטן את הסוכר והמים כ-5-6 דקות עד שהסירופ מעט מסמיך. משתמשים בו קר/ טמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם מלבי: מערבבים את כל המצרכים בסיר קטן לפני שמעלים על האש.
- מעלים על האש ומערבבים כל הזמן עד שהכל נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3 דקות על אש נמוכה מהרגע שמתחילים לראות בועות ועד שמתקבל קרם סמיך. שימו לב להרבב על הזמן כדי שהקרם לא ישרף.
- מורידים מהאש, מניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע הווצרות של קרום בעת הקירור. משאירים את הקרם להתקרר לפני השימוש.
- מכינים את שכבת הפיסטוק והאגוזים: מערבבים את המצרכים של כל שכבה בקערה נפרדת היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה שאותה ניתן לרדד בעזרת מערוך בין שתי ניירות אפייה לגודל המתאים.
- מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את ל-2 חלקים שווים.
- מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה עד לגודל המתאים של התבנית (26 ס”מ).
- מעבירים את הבצק לתחתית התבנית, מסדרים ומהדקים מעט.
- מעבירים את שכבת האגוזים על שכבת הבצק הראשונה.
- מניחים מעל את הקרם מלבי, ומעליו את שכבת הפיסטוקים.
- פותחים את שכבת הבצק השנייה ומניחים מעל.
- מקשטים (לא חובה): צובטים בעזרת צבט לצורה החגיגית שאוהבים, ניתן ליצור חריצים עדינים לאורך ולרוחב בעזרת מזלג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות עד להזהבה יפה. בערך 30-35 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים עד להתייצבות מלאה - חותכים את העוגה רק כאשר היא קרה לחלוטין.
- מומלץ להכין יום לפני ולשמור במקרר או לשמור לצנן כמה שעות (3-4 שעות) לפני החיתוך.
- חותכים: מסמנים וחותכים לריבועים בעזרת שפכטל מלמעלה וישר למטה. בשביל לא לפגוע בשכבות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים ליד קפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
עוגה מושלמת!!!
העוגה נראית קשה לביצוע אבל גם נראית מאוד טעימה