קחי לך תפוחים ושקדים – טארט שקדים עם אוכמניות ותפוחים
- שי אייזנר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5843.4 קק״ל 5843.4 קק״לפחמימות 386.5 גרם 386.5 גרםשומן 363.7 גרם 363.7 גרםנתרן 786.6 מ״ג 786.6 מ״גחלבון 89.9 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרםשומן רווי 63.0 גרם 63.0 גרםכולסטרול 721.4 מ״ג 721.4 מ״גסידן 614.3 מ״ג 614.3 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5843
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5843.4 קק״ל 5843.4 קק״לפחמימות 386.5 גרם 386.5 גרםשומן 363.7 גרם 363.7 גרםנתרן 786.6 מ״ג 786.6 מ״גחלבון 89.9 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרםשומן רווי 63.0 גרם 63.0 גרםכולסטרול 721.4 מ״ג 721.4 מ״גסידן 614.3 מ״ג 614.3 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
עונת השקדים בשיאה, או יותר נכון, שלב ליקוט ואיסוף השקדים בשיאו!
בשבועות אלו מסיימים לקטוף את השקדים ברוב חלקי הארץ וזה הזמן שלנו למצוא מכר או חבר שבמקרה מגדל שקדים ולבקש ממש יפה לאסוף מהמטע אחרי שסיימו לקטוף.
צריכת השקדים בישראל גבוהה פי שניים בערך מהכמות שאנו מגדלים, לכן הרבה מהשקדים שאתם קונים הם בכלל לא תוצרת הארץ. זה כמובן פחות טוב, אז שימו לב וקנו תוצרת הארץ – חשוב ביותר לתמוך בחקלאים שלנו.
קטיף השקדים מתנהל על ידי מכונות שמנערות את העצים ואוספות אליהן את השקדים (וגם קצת מפזרות על הרצפה, שיהיה לי מה לאסוף ?).
אם לא אמרתי את זה קודם, אני אוהבת משימות. אני אוהבת לקטוף, לאסוף, ללקט. האמת שלא תמיד משנה לי מה אוספים, יש בי איזשהו יצר שבא על סיפוקו באיסוף, בקטיף, בדיג ובליקוט מן האדמה.
היום אני יודעת להגיד שזה משהו שעובר בגנים – במשפחת אייזנר נולדנו לקטים וקצת קדמונים. לא רבים מתחברים לזה, אבל יש לי כמה פרטנרים נהדרים במשפחה שייסעו איתי לאן שצריך כי יש מה ללקט שם, ולפעמים אני גם אוהבת לבד בשקט שלי.
אז התמזל מזלי ויש לי מכר שמגדל שקדים. יצאתי לבדי למטע חדורת מוטיבציה עם שקית ענקית של איקאה. טוב, לא ממש לבד, סיסו באה איתי (הכלבה שלי). הייתי לבדי במטע והרגשתי מלכת העולם.
תמיד בסיטואציות האלו אני חושבת לעצמי שכדאי היה להעסיק אותי כקוטפת כי אני עובדת יותר מהר מהתאילנדים.
אספתי המון! הראש כבר עובד, מה אני אכין? מתה על קרם שקדים, פיננסייר זה אחד האהובים ליד הקפה, ביסקוטי אולי? חזרתי אחרי שעתיים מזיעה בטירוף ומאושרת עד הגג, ועכשיו העבודה רק מתחילה.
לשקדים יש בעצם שלוש קליפות בדומה לאגוז הקוקוס. ישנה הקליפה החיצונית, מה שאנו אוכלים כשקד ירוק, יש קליפה נוספת, קשיחה יותר וצמודה לפרי – לפעמים הוא גם נמכר עם הקליפה הזו ויש את הקליפה של השקד שכולנו מכירים שצמודה עליו ויורדת אם משרים במים חמים.
בקילוף המונוטוני של השקד יש משהו תרפויטי שממלא אותי שלווה, ובכל הזדמנות אני מוציאה את שק השקדים הגדול ומפעילה את כל מי שנמצא סביבי – חברה שבאה לקפה או בני משפחה שקפצו לביקור.
את השקדים של סוף העונה ניצלת כדי להכין לאח שלי עוגה עם הרבה שקדים, אהבה וקצת זהב בצורת אוכמניות, שגם הן בשיא העונה עכשיו ויש תוצרת נפלאה מרמת הגולן שווה כל שקל. הכנתי גם עוגיות פיננסייר שקדים מטריפות.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5843 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
קרם שקדים
פירות
-
100 גרם אוכמניות טריות
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
שטרויזל שקדים
-
80 גרם סוכר חום
-
80 גרם קמח לבן
-
80 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
80 גרם שקדים טבעייםעם קליפה קצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל מצרכי הבצק מלבד הביצה בפולסים עד שנוצר בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד קצת עד שנוצר בצק אחיד.
- משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לחצי שעה.
- מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון או מטחנת תבלינים טוחנים את השקדים עם הקורנפלור לאבקה.
- במקביל במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם אבקת סוכר למרקם אחיד, מוסיפים את הביצה בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות גבוהה.
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד שאחיד. מצננים במקרר.
- מכינים את השטרויזל: במעבד מזון מעבדים את כל מצרכי השטרויזל עד שנוצרים פירורי בצק. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עד לשימוש.
- מקלפים את התפוחים, חותכים לפלחים, שומרים בצד.
- מוציאים את הבצק הפריך מהמקרר ומניחים על נייר אפייה. מעליו מניחים עוד נייר אפייה.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ”מ, מלבישים את הבצק על הרינג, מהדקים את הבצק לדפנות הרינג וחותכים עם סכין את שאריות הבצק (אפשר לשמור במקפיא לשימוש הבא). מעבירים את הרינג עם הבצק על צלחת או מגש למקפיא.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מרכיבים: בעזרת כף מורחים מהקרם עד מחצית מגובה הרינג, מסדרים מעל את פלחי התפוחים והאוכמניות, מפזרים בנדיבות מהשטרויזל שהכנו (אפשר לפזר מעל גם שקדים קצוצים גס).
- אופים את הטארט עד שהוא שחום, כ-45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל מצרכי הבצק מלבד הביצה בפולסים עד שנוצר בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד קצת עד שנוצר בצק אחיד.
- משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לחצי שעה.
- מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון או מטחנת תבלינים טוחנים את השקדים עם הקורנפלור לאבקה.
- במקביל במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם אבקת סוכר למרקם אחיד, מוסיפים את הביצה בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות גבוהה.
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד שאחיד. מצננים במקרר.
- מכינים את השטרויזל: במעבד מזון מעבדים את כל מצרכי השטרויזל עד שנוצרים פירורי בצק. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עד לשימוש.
- מקלפים את התפוחים, חותכים לפלחים, שומרים בצד.
- מוציאים את הבצק הפריך מהמקרר ומניחים על נייר אפייה. מעליו מניחים עוד נייר אפייה.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ”מ, מלבישים את הבצק על הרינג, מהדקים את הבצק לדפנות הרינג וחותכים עם סכין את שאריות הבצק (אפשר לשמור במקפיא לשימוש הבא). מעבירים את הרינג עם הבצק על צלחת או מגש למקפיא.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מרכיבים: בעזרת כף מורחים מהקרם עד מחצית מגובה הרינג, מסדרים מעל את פלחי התפוחים והאוכמניות, מפזרים בנדיבות מהשטרויזל שהכנו (אפשר לפזר מעל גם שקדים קצוצים גס).
- אופים את הטארט עד שהוא שחום, כ-45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.
תגובות (2)
הייתי חייבת לכתוב שהטארט הזה הוא הטארט הכי טעים שיצא לי להכין והמתכון מדויק ברמות מפחידות!!!!!! תודה רבה רבה על זה, אני הולכת להכין אותו כל הזמן ❤️
וואו יצא מושלם!