טבעוני ובריא: עוגיות שיבולת שועל עם פקאן ושוקולד
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם פקאן, שוקולד צ'יפס ורסק תפוחים לתוספת טעם ורכות. רק לערבב, לגלגל ולאפות במשך 15 דקות
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם פקאן, שוקולד צ'יפס ורסק תפוחים לתוספת טעם ורכות. רק לערבב, לגלגל ולאפות במשך 15 דקות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.8 קק״ל 2804.6 קק״לפחמימות 14.8 גרם 266.5 גרםשומן 10.3 גרם 185.3 גרםנתרן 5.4 מ״ג 97.6 מ״גחלבון 1.7 גרם 31.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 150.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 53.3 מ״ג 958.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות156
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.8 קק״ל 2804.6 קק״לפחמימות 14.8 גרם 266.5 גרםשומן 10.3 גרם 185.3 גרםנתרן 5.4 מ״ג 97.6 מ״גחלבון 1.7 גרם 31.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 150.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 53.3 מ״ג 958.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 156 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
140גרם או 1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
-
1/2 כוס נטיפי שוקולד צ’יפסמריר
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דק
-
80גרם או 1/3 כוס רסק תפוחים
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולהאו שמן קוקוס מומס
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר חום
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: שיבולת השועל, הקמח, אגוזי הפקאן, השוקולד צ’יפס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים לקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר ומערבבים היטב בעזרת מרית לבצק אחיד ודביק.
- מייצרים עוגיות גדולות בעזרת כף גלידה ומסדרים במרווחים על גבי התבנית. לחילופין אפשר לכדרר עוגיות קטנות בגודל רצוי.
- אופים במשך 12 דקות במרכז התנור ועוד כ-3-4 דקות מתחת לגריל, עד שהעוגיות מזהיבות יפה. העוגיות מתייצבות סופית אחרי שהן מתקררות.
- מצננים ומגישים.
- את העוגיות שנשארות שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: שיבולת השועל, הקמח, אגוזי הפקאן, השוקולד צ’יפס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים לקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר ומערבבים היטב בעזרת מרית לבצק אחיד ודביק.
- מייצרים עוגיות גדולות בעזרת כף גלידה ומסדרים במרווחים על גבי התבנית. לחילופין אפשר לכדרר עוגיות קטנות בגודל רצוי.
- אופים במשך 12 דקות במרכז התנור ועוד כ-3-4 דקות מתחת לגריל, עד שהעוגיות מזהיבות יפה. העוגיות מתייצבות סופית אחרי שהן מתקררות.
- מצננים ומגישים.
- את העוגיות שנשארות שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (30)
אפשר להחליף את הסוכר במייפל? אם כן מה היחס?
אין בעיה, אותה הכמות
זה משמין ???
תלוי כמה אוכלים 🙂