מזין את הנשמה: נתחי טופו ברוטב טריאקי עם ירקות מוקפצים!
- בת חן דיאמנט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.5 קק״ל 907.0 קק״לפחמימות 34.4 גרם 68.8 גרםסוכר 15.4 גרם 30.8 גרםשומן 28.7 גרם 57.4 גרםנתרן 1094.0 מ״ג 2187.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 3.4 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 209.3 מ״ג 418.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 674.6 מ״ג 1349.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות454
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.5 קק״ל 907.0 קק״לפחמימות 34.4 גרם 68.8 גרםסוכר 15.4 גרם 30.8 גרםשומן 28.7 גרם 57.4 גרםנתרן 1094.0 מ״ג 2187.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 3.4 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 209.3 מ״ג 418.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 674.6 מ״ג 1349.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח
בואו והצטרפו לשיעור נוסף עם בן חן דיאמנט שמלמדת איך להכין סטייק טופו ברוטב טריאקי עם ירקות מוקפצים בסויה עם שומשום!
טיפ קטן מאתנו: שילוב של קורנפלור במשרה לעוף מסמיך את הרוטב וגם יוצר שכבת הגנה בטיגון. ככל שנכניס את הטופו/עוף וכו’ אל הבלילה כשהם קרים במיוחד, לשמן חם ועמוק, כך נפחית את ספיגת השומן במנה.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 454 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
1 חבילה טופומסוננת מנוזלים וחתוכה לריבועים בעובי 1 ס"מ
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפות קורנפלור
-
2 כפות רוטב טריאקי קנור
-
3 כפות מים
ירקות ירוקים
-
2 כפות שמן קנולהלטיגון
-
1/2 כוס שעועית ירוקה טרייהחלוטה ומוכנה
-
1/2 כוס ברוקוליחלוט ומוכן
-
200 גרם עלי תרדטריים. שטופים היטב
-
100 גרם פטריות שמפיניון
-
3 שיני שוםחתוכות לפלחים
-
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
1/4 כוס שקדים קלוייםפרוסים דק
-
1 כף שומשום
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מחממים מחבת על אש גבוהה ושמים כף שמן.
- שמים בקערה את סטייק הטופו, מתבלים בפלפל לבן, מצפים את כל צידי הטופו בקורנפלור וצורבים אותו משני צדדיו על המחבת.
- מוציאים את הטופו מהמחבת ומניחים אותו על מגש, מנמיכים את האש ומוסיפים את הטריאקי והמים.
- מגבירים את הלהבה, מחזירים את סטייק הטופו הצרובים ונותנים להם לספוג טעמים במחבת למשך דקה, מוסיפים שומשום מעל ומגישים.
- מכינים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן ואת כל הירקות, מקפיצים מס’ דקות עד לחריכה קלה.
- לאותו ווק מוסיפים פלחי שום ומקפיצים
- מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים. מוסיפים שומשום ושקדים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מחממים מחבת על אש גבוהה ושמים כף שמן.
- שמים בקערה את סטייק הטופו, מתבלים בפלפל לבן, מצפים את כל צידי הטופו בקורנפלור וצורבים אותו משני צדדיו על המחבת.
- מוציאים את הטופו מהמחבת ומניחים אותו על מגש, מנמיכים את האש ומוסיפים את הטריאקי והמים.
- מגבירים את הלהבה, מחזירים את סטייק הטופו הצרובים ונותנים להם לספוג טעמים במחבת למשך דקה, מוסיפים שומשום מעל ומגישים.
- מכינים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן ואת כל הירקות, מקפיצים מס’ דקות עד לחריכה קלה.
- לאותו ווק מוסיפים פלחי שום ומקפיצים
- מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים. מוסיפים שומשום ושקדים ומגישים.