כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל של תמרה אהרוני
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1666.2 קק״לפחמימות 22.0 גרם 175.9 גרםשומן 8.1 גרם 64.8 גרםנתרן 533.7 מ״ג 4269.7 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 27.4 מ״ג 219.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 45.2 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 2407.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות208
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1666.2 קק״לפחמימות 22.0 גרם 175.9 גרםשומן 8.1 גרם 64.8 גרםנתרן 533.7 מ״ג 4269.7 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 27.4 מ״ג 219.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 45.2 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 2407.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
הוא מגיע במקור ממזרח אירופה, יש לו המון גרסאות שונות ומשונות וכולן טעימות: כבד קצוץ מרגיש כמו חלק בלתי נפרד מסעודת הסדר וניכר שכמעט כולם מחפשים את המתכון המושלם. אז הנה לפניכם מתכון קליל במיוחד לכבד קצוץ פשוט וטעים שקל להכין ועוד יותר קל לטרוף.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 208 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כבד קצוץ
-
500 גרם כבדי עוףמוכשר
-
4 בצלים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
ריבת בצל
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
3 כפות סוכר חום כהה
-
2 כפות דבש
-
1 כף חומץ בלסמי
-
2 כוסות מים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הוראות הכנה
- מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
- מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
- מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
- מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
- שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
- מצננים היטב לפני ההגשה.
הוראות הכנה
- מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
- מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
- מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
- מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
- שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
- מצננים היטב לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
ריבת הבצל כבר קרוב לשעתיים על הגז ועדיין לא הצטמצמה לריבה סמיכה…. האם תקין או שצריך להוסיף משהו?
בעיקרון תקין, אפשר לתת מכת חום קטנה עם להבה גבוהה ולהנמיך שוב – חשוב מאוד לשים עין של ישרף, ממש דקות בודדות