לא רק למימונה: מתכון לספינג’ מרוקאי מפנק ומושלם של מירי כהן
כמה קל- ככה טעים: את הסופגנייה המרוקאית האהובה, הספינג', מכינים בכל אירוע מיוחד או סתם כשבא לכם משהו מתוק ומפנק
כמה קל- ככה טעים: את הסופגנייה המרוקאית האהובה, הספינג', מכינים בכל אירוע מיוחד או סתם כשבא לכם משהו מתוק ומפנק
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.0 קק״ל 4110.5 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.3 גרםשומן 0.6 גרם 18.7 גרםנתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 151.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1072.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות137
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.0 קק״ל 4110.5 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.3 גרםשומן 0.6 גרם 18.7 גרםנתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 151.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1072.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
אין כמו ספינג’ עם טעם של ילדות, כדי להרגיש בבית. את הספינג’ מכינים בכל הזדמנות- באירועים, בחורף לצד תה או סתם כשבא לכם משהו מתוק. כמה קל להכנה- ככה טעים. רק שימו לב: זה נגמר כל כך מהר! כדאי להכין בכמויות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 137 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 כף מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
4 כוסות מים פושריםאולי מעט יותר- בהתאם למצב הבצק
-
1 בקבוק שמן קנולהשמן לטיגון עמוק
הגשה
-
1 שקית אבקת סוכראבקת סוכר מימון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והמים, לשים עד שנוצר בצק רך ודביק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה-שתיים.
- משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת.
- מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים בסיר רחב וגבוה שמן לטיגון עמוק.
- משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק. בעזרת אגודלים יוצרים חור במרכזו, ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות. צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע.
- מטגנים את הספינג’ בסבבים של 3-4 סופגניות עד שהן מזהיבות. הופכים לצד שני ומטגנים שוב להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם סט תה מרוקאי וריבות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והמים, לשים עד שנוצר בצק רך ודביק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה-שתיים.
- משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת.
- מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים בסיר רחב וגבוה שמן לטיגון עמוק.
- משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק. בעזרת אגודלים יוצרים חור במרכזו, ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות. צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע.
- מטגנים את הספינג’ בסבבים של 3-4 סופגניות עד שהן מזהיבות. הופכים לצד שני ומטגנים שוב להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם סט תה מרוקאי וריבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא רשום במתכון כמה שמן
ליטר