מאפה שושנים מלוח עם פסטו וגבינות
מאפה שמרים ריחני בצורת זר שושנים, שמניחים באמצע השולחן וכל אחד תולש לו שושנה מלאה בפסטו וגבינות נמסות. מעדן אמיתי ומפואר, בלי הרבה עבודה
מאפה שמרים ריחני בצורת זר שושנים, שמניחים באמצע השולחן וכל אחד תולש לו שושנה מלאה בפסטו וגבינות נמסות. מעדן אמיתי ומפואר, בלי הרבה עבודה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2582.5 קק״ל 2582.5 קק״לפחמימות 143.7 גרם 143.7 גרםשומן 204.8 גרם 204.8 גרםנתרן 12249.8 מ״ג 12249.8 מ״גחלבון 122.2 גרם 122.2 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 93.8 גרם 93.8 גרםכולסטרול 1274.8 מ״ג 1274.8 מ״גסידן 2588.9 מ״ג 2588.9 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 1118.9 מ״ג 1118.9 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות2583
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2582.5 קק״ל 2582.5 קק״לפחמימות 143.7 גרם 143.7 גרםשומן 204.8 גרם 204.8 גרםנתרן 12249.8 מ״ג 12249.8 מ״גחלבון 122.2 גרם 122.2 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 93.8 גרם 93.8 גרםכולסטרול 1274.8 מ״ג 1274.8 מ״גסידן 2588.9 מ״ג 2588.9 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 1118.9 מ״ג 1118.9 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 2583 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מריחה
-
1 צנצנת ממרח פסטו
מילוי גבינות
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
150 גרם גבינה בולגריתבולגרית כבשים 20%, מפוררת (או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים)
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה, מעבירים את כל חומרי הבצק אל המיקסר, מלבד המלח ומפעילים במהירות נמוכה (MIN) למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות 1 עוד 7 דקות.
- מתפיחים את הבצק: מוציאים את וו הלישה, מתקינים את מכסה הפלסטיק, מכוונים את חום המיקסר לדרגה 2 וטיימר למשך שעה.
- מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את כל הגבינות בקערה וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים. מוסיפים את הביצה וטורפים.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן דק וארוך. משטחים עליו את ממרח הפסטו ומעליו את הגבינות. מגלגלים לרולדה.
- משמנים את התבנית במעט חמאה. חותכים את הרולדה ל-10 שושנים בעובי אחיד, פחות או יותר.
- מניחים את השושנים בתבנית, כך שהן עומדות עם המילוי כלפי מעלה. מסדרים קודם את השכבה החיצונית ומתקדמים לשכבות הפנימיות.
- עוטפים את התבנית בניילון נצמד רופף ומשאירים להתפחה נוספת של 30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורידים את הניילון הנצמד מעל התבנית, טורפים את הביצה בקערה עם המים והמלח, מברישים את המאפה ואופים בתנור במשך 40 דקות, עד שהמאפה שחום ויפה.
אופן הכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה, מעבירים את כל חומרי הבצק אל המיקסר, מלבד המלח ומפעילים במהירות נמוכה (MIN) למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות 1 עוד 7 דקות.
- מתפיחים את הבצק: מוציאים את וו הלישה, מתקינים את מכסה הפלסטיק, מכוונים את חום המיקסר לדרגה 2 וטיימר למשך שעה.
- מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את כל הגבינות בקערה וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים. מוסיפים את הביצה וטורפים.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן דק וארוך. משטחים עליו את ממרח הפסטו ומעליו את הגבינות. מגלגלים לרולדה.
- משמנים את התבנית במעט חמאה. חותכים את הרולדה ל-10 שושנים בעובי אחיד, פחות או יותר.
- מניחים את השושנים בתבנית, כך שהן עומדות עם המילוי כלפי מעלה. מסדרים קודם את השכבה החיצונית ומתקדמים לשכבות הפנימיות.
- עוטפים את התבנית בניילון נצמד רופף ומשאירים להתפחה נוספת של 30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורידים את הניילון הנצמד מעל התבנית, טורפים את הביצה בקערה עם המים והמלח, מברישים את המאפה ואופים בתנור במשך 40 דקות, עד שהמאפה שחום ויפה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הי, אחרי שהשושנים מוכנים איך מומלץ לשמור אותם עד למחרת?במקרר או מחוץ ?
במקרר, אפשר לשמור עד למחרת
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש ? כמה זמן להתפיח בחוץ לפני שמכניסים למקרר?
ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר לתפיחה.