מי ידע שתפוח אדמה יכול להיות כזה טעים? תפוחי אדמה בתנור!
תפוח אדמה בתנור היא תוספת שתמיד באה בטוב, ואם תוסיפו לה שום ופרמזן בכלל תהפכו שבויים בקסמה. אפשר להוריד את הפרמזן ואז תקבלו מתכון טבעוני מושלם. שדרוג למנה האהובה
תפוח אדמה בתנור היא תוספת שתמיד באה בטוב, ואם תוסיפו לה שום ופרמזן בכלל תהפכו שבויים בקסמה. אפשר להוריד את הפרמזן ואז תקבלו מתכון טבעוני מושלם. שדרוג למנה האהובה
- רום מילשטיין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.1 קק״ל 798.7 קק״לפחמימות 16.5 גרם 99.1 גרםשומן 3.9 גרם 23.6 גרםנתרן 1497.4 מ״ג 8984.4 מ״גחלבון 7.0 גרם 42.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״גסידן 142.3 מ״ג 853.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 27.6 מ״ג 165.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות133
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.1 קק״ל 798.7 קק״לפחמימות 16.5 גרם 99.1 גרםשומן 3.9 גרם 23.6 גרםנתרן 1497.4 מ״ג 8984.4 מ״גחלבון 7.0 גרם 42.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״גסידן 142.3 מ״ג 853.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 27.6 מ״ג 165.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 133 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה קטנים
-
3 גבעולי טימין טרי
-
1 כף מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 שיני שום
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה טוב מתחת למים זורמים ומקרצפים בעזרת סקוטש (לא מקלפים את הקליפה ולכן חשוב לרחוץ אותם היטב).
- מניחים את תפוחי האדמה השלמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה ומבשלים בערך 10 דק’ - עד שתפוחי האדמה רכים ומזלג יכול להינעץ בהם בקלות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מזלפים שמן זית ומניחים את תפוחי האדמה על נייר האפייה - מועכים בעזרת היד, או בעזרת כף את תפוחי אדמה. שימו לב לא למעוך יותר מידי, אנחנו רוצים להשאיר את תפוחי האדמה שלמים.
- מזלפים עוד שמן זית על כל תפוח אדמה, מפזרים פלפל שחור ומלח גס, מפזרים כמה ענפי תימין טרי.
- מכניסים לתנור למשך 30-45 דק’ או עד שתפוחי האדמה משחימים טוב.
- בינתיים, בעקרה כותשים 3 שיני שום, חופן פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח, פלפל שחור גרוס ומכסים בשמן זית. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- כשתפוחי האדמה משחימים - מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל תפוח אדמה בתערובת השום מפזרים פרמז’ן מגורד מעל ומכניסים לעוד 5 דק’ בתנור במדף העליון.
- מוציאים ומתענגים - בתיאבון.
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה טוב מתחת למים זורמים ומקרצפים בעזרת סקוטש (לא מקלפים את הקליפה ולכן חשוב לרחוץ אותם היטב).
- מניחים את תפוחי האדמה השלמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה ומבשלים בערך 10 דק’ - עד שתפוחי האדמה רכים ומזלג יכול להינעץ בהם בקלות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מזלפים שמן זית ומניחים את תפוחי האדמה על נייר האפייה - מועכים בעזרת היד, או בעזרת כף את תפוחי אדמה. שימו לב לא למעוך יותר מידי, אנחנו רוצים להשאיר את תפוחי האדמה שלמים.
- מזלפים עוד שמן זית על כל תפוח אדמה, מפזרים פלפל שחור ומלח גס, מפזרים כמה ענפי תימין טרי.
- מכניסים לתנור למשך 30-45 דק’ או עד שתפוחי האדמה משחימים טוב.
- בינתיים, בעקרה כותשים 3 שיני שום, חופן פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח, פלפל שחור גרוס ומכסים בשמן זית. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- כשתפוחי האדמה משחימים - מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל תפוח אדמה בתערובת השום מפזרים פרמז’ן מגורד מעל ומכניסים לעוד 5 דק’ בתנור במדף העליון.
- מוציאים ומתענגים - בתיאבון.
הערות
- אם רוצים לשדרג ממש אפשר להחליף את שמן הזית בתערובת השום לחמאה מומסת
- אם רוצים ניתן לוותר על גבינת הפרמזן ואז המתכון הוא טבעוני לגמרי
הערות
- אם רוצים לשדרג ממש אפשר להחליף את שמן הזית בתערובת השום לחמאה מומסת
- אם רוצים ניתן לוותר על גבינת הפרמזן ואז המתכון הוא טבעוני לגמרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
נדיררר ואווו יצא מעולה
תודה על המתכונים שאתם שולחים אליי אשמח לקבל עוד מתכונים מימכם ואם יש לכם גם ווטצאפ אשמח לקבל גם שם בתודה בשורות טובות
מגניב אנסה השבוע
ספרי לנו איך יצא 🙂