מכל טוב הארץ: עוף ממולא באורז עגול, חמוציות וצנוברים
- גיל אטלן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.2 קק״ל 1433.3 קק״לפחמימות 14.0 גרם 112.2 גרםשומן 16.4 גרם 130.9 גרםנתרן 663.8 מ״ג 5310.5 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.6 מ״ג 196.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 940.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות179
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.2 קק״ל 1433.3 קק״לפחמימות 14.0 גרם 112.2 גרםשומן 16.4 גרם 130.9 גרםנתרן 663.8 מ״ג 5310.5 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.6 מ״ג 196.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 940.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
בקרוב תכניסו לתנור תבנית צבעונית שתפיץ ניחוחות מעולים בכל הבית! עוד מתכון קל ונהדר של עוף ממולא, והפעם ירכיים ממולאות באורז עגול רך, חמוציות מיובשות ומתוקות וצנוברים. את כל זה עוטף רוטב מושלם ושווה במיוחד.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 179 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
8 יחידות ירכי עוף
אורז
-
1 1/2 כוסות אורז עגולסוגת
-
4 כוסות מים
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כוס צנוברים
-
1/2 כוס חמוציות מיובשות
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה דק
רוטב
-
4 כפות סירופ מייפלאו דבש
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית חרדל גרגירים
-
3/4 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 גבעולי טימין טרירק העלים
-
1 כפית אבקת שום
-
3/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- חותכים את הירכיים עם סכין חדה קרוב לעצם כך שיווצר כיס ויהיה מקום למילוי.
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז פעמיים במים זורמים עד שהמים שקופים.
- מניחים בסיר בינוני את המים, הבהרט, הפפריקה המתוקה, הכורכום והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מסננים את המים באמצעות מסננת, אבל לא זורקים אותם אלא שומרים בצד.
- מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ומברישים היטב את ירכי העוף מכל הצדדים. מסדרים את הירכיים בתבנית בגודל 30 על 30 ס”מ.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את האורז המוכן עם הפטרוזיליה, הצנוברים והחמוציות ומצננים מעט.
- ממלאים את ירכי העוף בתערובת האורז. את יתר התערובת, במידה ונותרה, מפזרים מסביב לעוף.
- יוצקים כוס מהמים המתובלים מהאורז מסביב לעוף, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ונייר אפייה ואופים במשך שעה.
- מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות או להזהבה יפה. מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף עם הנוזלים.
אופן הכנה
- חותכים את הירכיים עם סכין חדה קרוב לעצם כך שיווצר כיס ויהיה מקום למילוי.
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז פעמיים במים זורמים עד שהמים שקופים.
- מניחים בסיר בינוני את המים, הבהרט, הפפריקה המתוקה, הכורכום והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מסננים את המים באמצעות מסננת, אבל לא זורקים אותם אלא שומרים בצד.
- מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ומברישים היטב את ירכי העוף מכל הצדדים. מסדרים את הירכיים בתבנית בגודל 30 על 30 ס”מ.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את האורז המוכן עם הפטרוזיליה, הצנוברים והחמוציות ומצננים מעט.
- ממלאים את ירכי העוף בתערובת האורז. את יתר התערובת, במידה ונותרה, מפזרים מסביב לעוף.
- יוצקים כוס מהמים המתובלים מהאורז מסביב לעוף, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ונייר אפייה ואופים במשך שעה.
- מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות או להזהבה יפה. מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף עם הנוזלים.
הערות
- ניתן להכין את המנה בסיר ברזל יצוק או כל סיר שיכול להיכנס לתנור
הערות
- ניתן להכין את המנה בסיר ברזל יצוק או כל סיר שיכול להיכנס לתנור
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
הקלוריות למנה או לפי גרם?
היי מריה. הקלוריות הן פר מנה.
שלום, הסרטון מראה חיתוך של כרעיים בעוד המתכון הוא לירך, לא ברור מהסרטון איך נעשה חיתוך רק לירך.אשמח להסבר יותר מפורט. תודה
היי דנה, כדי לחתוך את הירך צריך ליצור כיס צמוד לעצם, כפי שהקצב מראה בסרטון, פשוט ללא החלק של השוק.
האם חיתוך השוק נעשה לכל האורך או באיזו דרך מהבסיס
היי חוה, חיתוך הכרעיים נעשה בצמוד לעצם. במהלך השבוע הקרוב יעלה סרטון טיפ מהקצב שמראה בדיוק איך לעשות זאת, כך שאעדכן אותך כדי שתוכלי לצפות ולהבין טוב יותר 🙂
היי חוה, חזרנו אלייך – עלה הסרטון עם הטיפ מהקצב דוד יפת שמסביר איך לחתוך את העוף למילוי 🙂 תוכלי לראות באופן ההכנה בסעיף 1. בהצלחה!