-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 672.4 קק״ל 2689.8 קק״לפחמימות 87.5 גרם 350.0 גרםשומן 32.4 גרם 129.6 גרםנתרן 109.3 מ״ג 437.1 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 16.2 מ״ג 64.8 מ״גסידן 183.6 מ״ג 734.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 270.7 מ״ג 1082.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות672
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 672.4 קק״ל 2689.8 קק״לפחמימות 87.5 גרם 350.0 גרםשומן 32.4 גרם 129.6 גרםנתרן 109.3 מ״ג 437.1 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 16.2 מ״ג 64.8 מ״גסידן 183.6 מ״ג 734.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 270.7 מ״ג 1082.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 672 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלבי
-
3כוסות או 720 מ"ל חלב 3%
-
6כפות או 60 גרם קורנפלור
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 גבעול למון גראס
גרניטה
-
1/2 אבטיח גדול
-
1/4 כוס סירופ אבטיח
-
4 כפות קוקוס טחון
-
10 עלי נענע
אופן הכנה
- מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 6 כפות חלב.
- שמים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומוציאים את הלמון גראס.
- מוסיפים את החלב עם הקורנפלור וטורפים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה ומכבים את האש.
- מחלקים את המלבי לכוסות נמוכות ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד שהוא מתייצב.
- מכינים את הגרניטה: חותכים מחצית מהאבטיח לקוביות ואת המחצית השנייה למשולשים קטנים להגשה.
- שמים בבלנדר את קוביות האבטיח והסירופ, טוחנים, מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים.
- אחרי שעה מוציאים את הגרניטה מהמקפיא, מגרדים קלות עם מזלג ומייצרים פירורי קרח אווריריים. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה שוב בכל שעה.
- מגישים: מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיחים הטריים, מפזרים את הקוקוס, מעטרים בעלי הנענע ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 6 כפות חלב.
- שמים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומוציאים את הלמון גראס.
- מוסיפים את החלב עם הקורנפלור וטורפים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה ומכבים את האש.
- מחלקים את המלבי לכוסות נמוכות ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד שהוא מתייצב.
- מכינים את הגרניטה: חותכים מחצית מהאבטיח לקוביות ואת המחצית השנייה למשולשים קטנים להגשה.
- שמים בבלנדר את קוביות האבטיח והסירופ, טוחנים, מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים.
- אחרי שעה מוציאים את הגרניטה מהמקפיא, מגרדים קלות עם מזלג ומייצרים פירורי קרח אווריריים. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה שוב בכל שעה.
- מגישים: מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיחים הטריים, מפזרים את הקוקוס, מעטרים בעלי הנענע ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן