-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4137.9 קק״ל 16551.7 קק״לפחמימות 726.6 גרם 2906.5 גרםשומן 988.4 גרם 3953.5 גרםנתרן 2924.3 מ״ג 11697.1 מ״גחלבון 677.0 גרם 2708.1 גרםסיבים תזונתיים 661.8 גרם 2647.4 גרםשומן רווי 676.2 גרם 2704.6 גרםכולסטרול 943.4 מ״ג 3773.6 מ״גסידן 856.0 מ״ג 3424.0 מ״גברזל 656.3 מ״ג 2625.4 מ״גאשלגן 2160.8 מ״ג 8643.2 מ״גאבץ 651.1 מ״ג 2604.6 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4138
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4137.9 קק״ל 16551.7 קק״לפחמימות 726.6 גרם 2906.5 גרםשומן 988.4 גרם 3953.5 גרםנתרן 2924.3 מ״ג 11697.1 מ״גחלבון 677.0 גרם 2708.1 גרםסיבים תזונתיים 661.8 גרם 2647.4 גרםשומן רווי 676.2 גרם 2704.6 גרםכולסטרול 943.4 מ״ג 3773.6 מ״גסידן 856.0 מ״ג 3424.0 מ״גברזל 656.3 מ״ג 2625.4 מ״גאשלגן 2160.8 מ״ג 8643.2 מ״גאבץ 651.1 מ״ג 2604.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4138 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מעקוד - קציצות ירק
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בצלים בינוניים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית כורכום
-
5 כפות טחינה מוכנה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
4 ביצים L
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
מטבוחה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
6 שיני שום
-
6 עגבניות בינוניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
פלפלים מטוגנים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
3 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
1/2 כפית מלח דק
-
חופן כוסברה
-
1/4 כוס מיץ לימון
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המעקוד: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
- במעבד מזון טוחנים בפולסים את תפוחי האדמה המבושלים, ליצירת פירורים גסים.
- קוצצים את הבצל ואת עשבי התיבול, מוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם כל יתר המרכיבים והביצים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
- במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בעזרת כף יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את המטבוחה: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן קנולה בסיר קטן. מטגנים את שיני השום כדקה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים מלח ושבבי צ’ילי יבש. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
- בינתיים, מחממים שמן קנולה במחבת. קוצצים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים במחבת עד שהפלפלים מתרככים ומקבלים קצת צבע.
- מעבירים את הפלפלים המטוגנים לסיר המטבוחה, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה עם מכסה. בסיום טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מרכיבים את המנה: חוצים כל חלה לשניים, מורחים טחינה, מעל שמים 2 כפות מטבוחה ו3-4 קציצות מעקוד.
אופן הכנה
- מכינים את המעקוד: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
- במעבד מזון טוחנים בפולסים את תפוחי האדמה המבושלים, ליצירת פירורים גסים.
- קוצצים את הבצל ואת עשבי התיבול, מוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם כל יתר המרכיבים והביצים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
- במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בעזרת כף יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את המטבוחה: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן קנולה בסיר קטן. מטגנים את שיני השום כדקה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים מלח ושבבי צ’ילי יבש. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
- בינתיים, מחממים שמן קנולה במחבת. קוצצים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים במחבת עד שהפלפלים מתרככים ומקבלים קצת צבע.
- מעבירים את הפלפלים המטוגנים לסיר המטבוחה, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה עם מכסה. בסיום טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מרכיבים את המנה: חוצים כל חלה לשניים, מורחים טחינה, מעל שמים 2 כפות מטבוחה ו3-4 קציצות מעקוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מושלם!!! ידי זהב!!!