מרק דגים מרוקאי
מרק דגים מרוקאי הוא החלום הרטוב של כל אחד שחוזר הביתה מיום חורפי. מרק הדגים עשוי ציר דגים, מלא בירקות שורש, חומוס ותבלינים. ממש מרק דג הזהב!
מרק דגים מרוקאי הוא החלום הרטוב של כל אחד שחוזר הביתה מיום חורפי. מרק הדגים עשוי ציר דגים, מלא בירקות שורש, חומוס ותבלינים. ממש מרק דג הזהב!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1070.6 קק״ל 4282.3 קק״לפחמימות 117.5 גרם 470.0 גרםשומן 87.7 גרם 350.9 גרםנתרן 986.1 מ״ג 3944.4 מ״גחלבון 145.3 גרם 581.1 גרםסיבים תזונתיים 91.6 גרם 366.3 גרםשומן רווי 62.3 גרם 249.1 גרםכולסטרול 208.7 מ״ג 834.8 מ״גסידן 729.7 מ״ג 2919.0 מ״גברזל 66.8 מ״ג 267.4 מ״גאשלגן 5676.2 מ״ג 22704.9 מ״גאבץ 61.8 מ״ג 247.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1071
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1070.6 קק״ל 4282.3 קק״לפחמימות 117.5 גרם 470.0 גרםשומן 87.7 גרם 350.9 גרםנתרן 986.1 מ״ג 3944.4 מ״גחלבון 145.3 גרם 581.1 גרםסיבים תזונתיים 91.6 גרם 366.3 גרםשומן רווי 62.3 גרם 249.1 גרםכולסטרול 208.7 מ״ג 834.8 מ״גסידן 729.7 מ״ג 2919.0 מ״גברזל 66.8 מ״ג 267.4 מ״גאשלגן 5676.2 מ״ג 22704.9 מ״גאבץ 61.8 מ״ג 247.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1071 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג דג לבןדג מפולט, חתוך לקוביות של 3 ס"מ. שומרים את הראש והאדרה לצורך הציר.
-
1 בקבוק יין לבן יבש
-
1 ליטר מים
-
0.3333 כוס שמן זית
-
2 בצליםקצוצים דק
-
3 שיני שוםפרוסות
-
חתוכים לקוביות
-
2 גזריםחתוכים לקוביות
-
2 חופנים עלי מנגולדקצוצים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
3 גבעולי סלריקצוצים
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כפית כורכום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית אבקת צ’יליאו פפריקה חריפה
-
1/2 כוס מיץ לימון
להגשה:
-
2 ביצים קשות Lפרוסות לעיגולים
אופן הכנה
- מכינים את ציר הדגים: בסיר גדול ורחב מבשלים את אדרת הדג ואת ראש הדג יחד עם היין והמים. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים תוך ביעבוע עדין בערך 30 דקות.
- מסננים את ציר הדגים שהתקבל ושומרים אותו בכלי אטום.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים לסיר את השום, המלח והפלפל, הפפריקה המתוקה, הצ’ילי, הכורכום, החומוס, שורשי הפטרוזיליה, הסלרי, עלי המנגולד והגזר. מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, את רכז העגבניות ועוד 3.5 כוסות מציר הדגים ומבשלים עוד 20 דקות.
- מוסיפים את קוביות הדגים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול.
- פורסים עיגולי ביצה קשה מעל כל קערית מרק ומגישים עם באגט קלוי.
אופן הכנה
- מכינים את ציר הדגים: בסיר גדול ורחב מבשלים את אדרת הדג ואת ראש הדג יחד עם היין והמים. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים תוך ביעבוע עדין בערך 30 דקות.
- מסננים את ציר הדגים שהתקבל ושומרים אותו בכלי אטום.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים לסיר את השום, המלח והפלפל, הפפריקה המתוקה, הצ’ילי, הכורכום, החומוס, שורשי הפטרוזיליה, הסלרי, עלי המנגולד והגזר. מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, את רכז העגבניות ועוד 3.5 כוסות מציר הדגים ומבשלים עוד 20 דקות.
- מוסיפים את קוביות הדגים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול.
- פורסים עיגולי ביצה קשה מעל כל קערית מרק ומגישים עם באגט קלוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן