מרק כתום בניחוח אסיאתי
מרק כתום קטיפתי עם שפע ירקות כתומים ושדרוג אסיאתי– שום, ג'ינג'ר וקרם קוקוס. מבשלים וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט חזק ומקצועי
מרק כתום קטיפתי עם שפע ירקות כתומים ושדרוג אסיאתי– שום, ג'ינג'ר וקרם קוקוס. מבשלים וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט חזק ומקצועי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 204.7 קק״ל 1637.2 קק״לפחמימות 10.0 גרם 80.1 גרםשומן 16.9 גרם 135.5 גרםנתרן 453.5 מ״ג 3627.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.1 גרםשומן רווי 12.1 גרם 96.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.4 מ״ג 147.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 298.5 מ״ג 2387.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 204.7 קק״ל 1637.2 קק״לפחמימות 10.0 גרם 80.1 גרםשומן 16.9 גרם 135.5 גרםנתרן 453.5 מ״ג 3627.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.1 גרםשומן רווי 12.1 גרם 96.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.4 מ״ג 147.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 298.5 מ״ג 2387.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 205 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
1 דלורית בינונית
-
2 בטטות קטנות
-
2 גזרים בינוניים
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 גבעול למון גראס
-
3 כפות שמן זית
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קולפים וחותכים גס את הבצל, הדלורית, הבטטות והגזרים.
- בקוצץ הקטן של הבלנדר, קוצצים את שיני השום ואת הג’ינג’ר. אם משתמשים בלמון גראס, קוצצים דק את החלק הלבן (בחלק הירוק אפשר להשתמש בתה).
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
- מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
- בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות למרקם חלק ואחיד.
- מעלים שוב לרתיחה, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת השמנת המתוקה ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- קולפים וחותכים גס את הבצל, הדלורית, הבטטות והגזרים.
- בקוצץ הקטן של הבלנדר, קוצצים את שיני השום ואת הג’ינג’ר. אם משתמשים בלמון גראס, קוצצים דק את החלק הלבן (בחלק הירוק אפשר להשתמש בתה).
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
- מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
- בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות למרקם חלק ואחיד.
- מעלים שוב לרתיחה, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת השמנת המתוקה ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מרק שווה לחורף