מתי חפפתם לכרובית את הראש? כרובית אפויה עם פסטו וגבינות
במקום זר פרחים או בנוסף, כרובית אפויה מלאה בגבינות מצויינות ומצופה בפסטו. מגישים לשולחן וחותכים מול האורחים את כוכבת הארוחה. התכוננו להתאהב!
במקום זר פרחים או בנוסף, כרובית אפויה מלאה בגבינות מצויינות ומצופה בפסטו. מגישים לשולחן וחותכים מול האורחים את כוכבת הארוחה. התכוננו להתאהב!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 627.9 קק״ל 2511.8 קק״לפחמימות 34.8 גרם 139.3 גרםשומן 30.9 גרם 123.5 גרםנתרן 402.9 מ״ג 1611.6 מ״גחלבון 34.3 גרם 137.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.4 גרםשומן רווי 14.5 גרם 57.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 179.8 מ״ג 719.4 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 2442.9 מ״ג 9771.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות628
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 627.9 קק״ל 2511.8 קק״לפחמימות 34.8 גרם 139.3 גרםשומן 30.9 גרם 123.5 גרםנתרן 402.9 מ״ג 1611.6 מ״גחלבון 34.3 גרם 137.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.4 גרםשומן רווי 14.5 גרם 57.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 179.8 מ״ג 719.4 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 2442.9 מ״ג 9771.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 628 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כרוביות גדולות
-
100 גרם גבינת אמנטל נעם
-
100 גרם גבינת מוצרלה נעם
-
100 גרם גבינת קשקבל נעם
אופן הכנה
- מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מרתיחים בסיר גדול מים עם 2 כפות מלח. כאשר המים רותחים מכניסים את הכרובית עם התפרחת כלפי מתה והגזע כלפי מעלה. מבשלים כ-6 דקות. מוציאים ומסננים. כאשר הכרובית מצטננת מעט מנגבים אותה מעודפי הנוזלים.
- בזמן שהכרובית מתבשלת ומתקררת מגררים את הגבינות.
- בעדינות אוחזים את הכרובית עם התפרחת ומכניסים בין הפרחים את פתיתי הגבינות. משתדלים לדחוס את הגבינות בין הפרחים מבלי שהיא תתפרק.
- מערבבים את הפסטו המוכן עם דבש ושמן זית ובעדינות, שופכים את הרוטב על הכרובית מכיוון הגזע אל התפרחת. הופכים את הכרובית ומורחים בעדינות בעזרת הידיים את הפסטו על ראש הכרובית. שחקו אותה שוקי זיקרי וממש חפפו לכרובית את הראש.
- שמים את הכרובית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ-30 דקות.
אופן הכנה
- מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מרתיחים בסיר גדול מים עם 2 כפות מלח. כאשר המים רותחים מכניסים את הכרובית עם התפרחת כלפי מתה והגזע כלפי מעלה. מבשלים כ-6 דקות. מוציאים ומסננים. כאשר הכרובית מצטננת מעט מנגבים אותה מעודפי הנוזלים.
- בזמן שהכרובית מתבשלת ומתקררת מגררים את הגבינות.
- בעדינות אוחזים את הכרובית עם התפרחת ומכניסים בין הפרחים את פתיתי הגבינות. משתדלים לדחוס את הגבינות בין הפרחים מבלי שהיא תתפרק.
- מערבבים את הפסטו המוכן עם דבש ושמן זית ובעדינות, שופכים את הרוטב על הכרובית מכיוון הגזע אל התפרחת. הופכים את הכרובית ומורחים בעדינות בעזרת הידיים את הפסטו על ראש הכרובית. שחקו אותה שוקי זיקרי וממש חפפו לכרובית את הראש.
- שמים את הכרובית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ-30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מושלם!!! פעם שלישית שאני מכינה
יש לי מלא כרוביות בגינה באתם לי בול בזמן עם המתכון
וואו! אפשר כרובית אחת?